Knappast billig semester

Vandring kan tyckas enkelt, bara att ge sig ut. Men vid närmare titt så framgår att det krävs en del utrustning. Ju längre vandringar, desto viktigare blir det med bra saker. Jag tror att jag har allt men för varje vandring så inser jag att det är något mer som jag behöver.

Förra veckan köpte jag ett överdrag till sovsäcken. Jag har köpt ett rejält skydd så att jag kan sova utomhus även vid regn. Jag hoppas att få plats i vindskydd men det känns bra att ha utrustning för att klara att sova ute. Jag minns ju natten förra året, då jag sov under bar himmel, det kan hända igen.

Igår klickade jag hem vattenfilter. Jag vet att det är svårt med tillgång till vatten och jag har sett rapporter och otjänligt vatten och magsjuka vandrare. Det var inte helt lätt att hitta rätt filter då efterfrågan är stor och de bästa är slutsålda. Jag lyckades i alla fall hitta ett filter till ett pris som fick mig att flämta. Men vad gör man inte för rent vatten.

Snart är det dags att boka tågresor och därmed är budgeten i paritet men en bättre spavistelse. Å andra sidan, all utrustning har jag ju kvar inför kommande vandringar. Ju mer jag använder dem, desto mer värde får jag ju ut. Kanske dags att boka ytterligare vandringar?

6 tankar på “Knappast billig semester

 1. Vissa saker får man helt enkelt se som investeringar och många gånger är det kanske en engångskostnad, eller i alla fall inget som man köper nytt varje år.

  • Det är bra saker, som jag även kan låna ut till andra. Men jag använder åtminstone grejerna. Tänker på en del som har båt och inte använder den så mycket mer än jag vandrar. Det känns lite svårare att försvara. Men självklart får man själv välja vad man vill ha.

   • Vi värderar förmodligen olika saker på olika sätt. Här nere hos oss är båtägarna väldigt aktiva i alla fall. Värre tror jag det är med bastun som oftast brukar sluta som ett extra skräprum. Men visst, det är upp till var och en vad man vill ha.

   • I Stockholm skärgård finns superfina sommarstugor som användas några veckor på varje sommar. Och hamnarna är fulla av båtar. Visst nyttjas det, men när man räknar på årets dagar så kan de absolut nyttjas mer. Vi har det helt enkelt väldigt bra i det här landet, de allra flesta i alla fall.

  • Hittills har jag burit vatten men det blir ganska tungt.
   Gissar att det blir Åstorp – Brösarp eller tvärt om. Har inte kollat väderprognosen än. Eller så blir det någon annan led.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.