Gå in kängor

Idag kom jag ut på Järvafältet, ett naturreservat inklämt i norra Stockholm. Jag behöver gå in ett par nya kängor för att testa om de fungerar. Det är en billigare variant men jag tror att det kommer passa utmärkt för mina planerade vandringar. Kanske att de inte håller hela livet men det förväntar jag mig inte heller. Jag har ju andra kängor för mer krävande strapatser.

Oj så många som var ute i området. Folk, vandrade, promenerade, joggade, cyklade eller satt och fikade. Det finns en 4H-gård (tror jag), en naturskola, ett stort lantburk och massor av djur i olika hagar. Det lockar folk men det brukar tunna av när man kommer lite längre in i reservatet. Men inte idag, det var folk överallt där jag gick.

Det finns många stigar och vägar att gå vilket gör det fullt möjligt att hitta en lagom lång tur. Idag såg jag inte så många djur, mest hästar och de undviker jag helst. Jag litar inte på hästar. Tyvärr missade jag att ta bilder på alla vackra blommor. Det är relativt torrt i marken men blomprakten imponerade. Men oj så få blommor jag kan namnet på. Det hade inte varit fel om man fått lära sig det i skolan.

Det blev några sköna timmar i naturen. Det känns som att man är långt ute på landet trots att det är nära hem. Det var så skönt temperatur för vandring, ca 20 grader mest sol men tidvis tog vinden fart. Sådan har vandringar vill jag gärna ha mer av.

 

6 tankar på “Gå in kängor

  1. Låter som en trevlig dag! Hoppas de ny kängorna håller måttet. Jag har ett par billiga som jag haft i tio år … fortfarande i bra skick, men de är aldrig utsatta för några riktiga strapatser, mest bara korta vandringar och svampjakter 🙂
    Jag hade en jättebra biologilärare i Flickskolan – och det hon lärde oss om djur och natur, mest blommor, det sitter kvar. Att jag sen har ett naturintresse redan från barnsben gör väl kanske sitt till. 🙂

    • Kängorna är sköna, praktiska men jag anar att det är dåligt stötdämpning i den dem. Ska testa lite mer innan jag gör ett utlåtande.
      Jag minns några enstaka vårdagar när fröken tog med oss ut och pekade på vissa växter. Men då inget blommade är det som att vi aldrig fick lära oss sommarblommor. Däremot lövträd som det fanns gott om längs vår promenad.

    • Jag är så glad och nöjd med min söndag. Kängorna får några chanser till att leverera, annars tar jag fram de gamla trotjänarna igen. Det är jättebra men lite väl kraftiga och tunga för lättare vandringar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.