Dag för dag

Vaknade i morse av att telefonen ringde. Det var min mamma som inte hade koll på tiden. Hon vill inte att jag ska åka till Skåne den närmaste veckan. Hon har pratat med alla sina släktingar som nu har många vänner som drabbats av Corona. Jag börjar själv bli lite tveksam eftersom det är så många som går längs lederna nu. Jag vet inte om jag vill dela vindskydd med så många okända människor, även om det är utomhus. Ska kolla statistiken i början av veckan och ta beslut nära avresa. Tänker att den här semestern får jag ta beslut dag för dag.

En liten stund senare vill mamma följa med till Skåne i sommar. Hennes släktningar är gamla och hon vill gärna träffa dem igen. Jag förklarade förstås det ologiska och orimliga i en sådan resa. Hon förstår men samtidigt så är längtan stor. Jag tror att det är vanligt att tänka så, att man kan ordna för sin egen situation, att just jag kan träffa mina nära. Det är en sak att tänka och en annan att göra. Jag känner mig mycket tveksam men tänker som tidigare. Jag behöver inte ta beslut idag, jag tar besluten närmare avresa, beslut dag för dag.

Och nu är det dags att ta beslut om hur denna dagen ska blir. Bra, tänker jag.

Annons

8 tankar på “Dag för dag

 1. Enligt FHM:s statistik är Skåne en av regionerna som har ganska så få fall. Det är ju av den anledningen vi får resa in i Danmark igen. Sedan är det frågan vad man känner sig komfortabel med. Jag hade inte velat dela vindskydd med någon även om det inte gick Covid-19.

  • Är medveten om statistiken. Ryktet säger dock att ökning är på gång, så jag vill följa statistiken noga för att som om det är en verklig förändring eller bara ett rykte. Mina släktningar är inte sjuka men den senaste tiden har flera bekanta insjuknat. Det räcker för deras oro och omtanke om mig.
   Ha, ha – men vet aldrig vem man får tillbringa natten med. Ibland blir det väldigt bra, andra nätter önskar man ska gå fort.

   • Jag är för gammal för att dela nattläger med någon annan än familjen 😀
    Klart att du ska följa statistiken och se vad som händer. Just nu får vi i alla fall resa in både i Danmark och Norge 😀

   • Låt oss hoppas att alla som reser nu är friska.
    Jag tror att man avstår långvandring om man sjuk, så det känns säkrare.

 2. Det är inte lätt att bestämma något i förväg så som läget är … klokt att avvakta med beslutet. Hoppas att folk är kloka nog att stanna hemma om de känner sig det minsta tveksamma om att de kan vara smittade …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.