Dunder och brak

Ännu en olidligt varm natt där jag inte kunde sova. Vid fyratiden gav jag upp, lämnade sovrummet och gick ner till soffan. Kunde öppna balkongdörren och övervägde att gå ut. Precis då kom de första dropparna, något som sedan förvandlades till hällregn. Var tvungen att stänga igen alla fönster. Blixt och dunder tilltog och i allt detta somnade jag på soffan. Vaknade när klockan ringde och då var det sol igen. Öppnade balkongdörren, ställde om alarmet och somnade om. Vaknade vimmelkantig och upptäckte att jag missat flera alarm. Upptäckte även att byggarbetarna bilade betong i grannhuset. Visst är det konstigt: värmen hindrade mig från att somna men bilande av betong kan inte väcka mig. Gissar att värmen påverkat kroppen som behövde vila och sömn.

Fick en hyfsat bra dag på jobbet och kunde gå hem i hyfsad tid. Det är sådant som gläder mig. Det är svalare idag och även det tillhör dagens glädjeämnen, det gör att jag kan göra mer. Ikväll har det varit en tv-kväll eftersom jag är barnsligt förtjust i ”Lotta på Liseberg”. Jag brukar försöka få till ett årligt besök på plats i Göteborg men i år är det teven som gäller. Och det fungerar utmärkt, tycker jag.

Tre veckor kvar, sedan är det semester. Och planeringen växer fram, dag för dag. Drömma om lediga dagar – det är jag bra på.

14 tankar på “Dunder och brak

  1. Hur man sover är konstigt. Jag vaknar av allt. När B6 var på gång visste vi det. Jag somnade och hörde inte flera meddelanden. Han föddes strax före midnatt. Ett började de skicka sms. Fyra vaknade jag ”konstigt inget hänt än”, tog mobilen som låg på golvet vid sängen. Hade massa missade sms. Inte hört ett dugg! Fattar det inte än…

  2. Planeringen av ledigheten kan faktiskt vara halva nöjet och det är härligt att ha något att se fram emot.
    Hoppas att den gångna nattens sömn blev bättre!

    • Visst är planeringen viktig. Och rolig! Nu är det svalare och det underlättar mycket även om det tar ett tag att få ner temperaturen i huset.

  3. Konstigt detta hur man funkar ibland – jag är lättväckt, men sover som en stock om det blir ett rejält åskoväder.
    Härligt att ha semestern att tänka på och att planera inför.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.