Svettigt

Inatt störde värmen min sömn. Jag får inte ner temperaturen i sovrummet och känner mig svettig och feberhet. Strax före sex gick jag upp, satt länge på balkongen och lade mig sedan på soffan på nedervåningen. Där är det något svalare. Lyckades få någon ytterligare timme med sömn.

Hann läsa en del under förmiddagen och åkte sedan till ett bibliotek. Huvudbiblioteket har stängt under helgerna men en filial har öppet. Där var det svalt. Det är ganska litet och har inte så många böcker så jag fick leta länge. Det var dessutom ganska rörigt; många böcker som stod på fel plats och väldigt mycket osorterat. När jag hittat en fin hög upptäcker jag det trista. Det går inte att låna böcker eftersom apparaten där man registerar sig är ur funktion. Det saknas papper. Det finns två apparater med samma fel. Det stör mig. Det borde inte vara så svårt att fylla på pappersrullen. Och det borde inte ens behövas papper eftersom det är frivilligt och man vill ha ett kvitto eller ej.

Satte mig på ett café, drack kaffe och löste korsord. Det lilla kondiset är genuint, har funnits länge och jag vill gärna att det ska finnas kvar. Det var så skönt att sitta där alldeles för länge. Jag var helt försjunken i korsordet. Skönt att inte få arga blickar på sig, ingen som ville ha ens plats. Rofyllt och trevligt.

Hemma har jag suttit på balkongen och läst. Det är gräsligt varmt. Obehagligt svettigt. Min kropp mår inte riktigt bra i värmen men jag försöker stå ut. Vet ju att det blir svalare redan i morgon. Det ser jag fram emot. Värmen, i kombination med nattens störda sömn, gjorde att jag behövde sova en stund på eftermiddagen. Jag brukar kunna ta en liten tupplur, 15-20 min, och må toppen efter det. Idag kunde jag knappt vakna. Mattheten sitter i. Men det ju vilodag så jag behöver inte göra mer än att återhämta mig. Och att dricka massor av vatten.

 

 

4 tankar på “Svettigt

 1. Det är svårt att sova i värmen! Har vi takfläkten igång vaknar jag med hopklistrade ögon. Köpte en golvfläkt förra veckan. Samma sak. Vi har öppet rakt igenom men luften står still.
  Så dumt med biblioteket, det känns slarvigt att det inte funkade!

  • Idag är det svalare så jag hoppas att få ner temperaturen i lägenheten.
   Minst sagt dumt, de borde ha papper i beredskap och fylla på innan helgen. Eller ännu bättre – strunta i pappersutskriften och skicka den digitalt.

 2. Det är inte lätt att sova när det är för varmt. Även om temperaturen sjunker så sitter värmen kvar i väggarna.
  Så tokigt på biblioteket. Sådant borde inte behöva hända.

  • Jag bor tyvärr i ett hus som värms upp och sedan inte släpper värmen. Uppe under taknocken är det varmt, där står min säng.
   Jag tycker inte att de ska behöva ske på bibblan, att båda maskinerna är ur funktion och ingen kan göra något. Men det var allmänt rörigt där så jag undrar om det inte finns personal eller om något har hänt. Det brukar vara bättre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.