Halvmördaren

Halvmördaren : krönika över Adalbert Hanzon i nutid och dåtid författad av honom själv av Håkan Nesser är en underfundig roman med lite torr gubbig humor. Den är omständlig med många utviktningar och det krävs nog en del tålamod av läsaren. Det här är underbart för den som älskar Håkan Nesser sätt att skriva, för andra är den antagligen bara jobbig.

I centrum för berättelsen finn Adalbert som skriver om delar av sitt liv. Berättelsens utspelar sig både i hans ungdom och hans nutid. Numera är han en lite virrig gubbe, gå vänner och med ett fängelsestraff bakom sig. En dag får anar han att han får syn på sin livs kärlek, en kvinna som mycket påtagligt både präglat och förändrats hans liv. Det finns mycket att skriva om, och Adalbert gör det på sitt säregna sätt.

För mig som uppskattar Håkan Nessers sätt att skriva är detta mysigt och kul. Man undrar ju vart det kommer att leda och vill veta mer. Det är en ganska lättsam läsning och passar utmärkt under heta, lata sommardag. En lite fnissig läsupplevelse.

 

4 tankar på “Halvmördaren

    • Jag tror att detta är hans senaste. Har egentligen inte sett så mycket reklam för den, kanske att alla Nesser-diggare hitta hans böcker ändå.

  1. Jag gillade den även om Nesser för all del skrivit många mycket bättre. Han är bra på att hålla en nyfiken på fortsättningen. Som van Nesser läsare vet jag att belöningen för trögheten i början, kommer sen

    • Jag håller helt med. Detta är inte den bästa. De senaste böckerna har varit lite av samma stuk dvs man anar redan från början vad det kan hamna i. Men det är en säregen stil som fångar mig. Jag älskar hans egna uppläsningar men denna gång fick jag läsa själv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.