Oljud och hetta

Vaknade lite för sent i morse och tänkte spara tid genom att jobba hemifrån. Det var väldigt varmt men jag bet ihop. Så började byggjobbarna som renoverar grannfastigheten. Det ville bila betong idag och göra något med ett skärande ljud. Allt ljud strömmade genom min balkongdörr. Genom ett fönster hörde jag ett annat ljud. Det var trädgårdsjobbare som idag skulle fixa träden, med motorsåg. Som grädde på moset kom en lastbil, jag hörde först det tjutande ljudet när de backar, sedan kom kraset när det tömde glasinsamlingen. Då gav jag upp. Det var helt omöjligt att prata i telefon, knappt ens möjligt att höra sina egna tankar.

På tåget var det varmt, ute ännu varmare medan kontoret är svalt. De flesta som är där har en liten kofta eller sjal för att inte frysa. Jag njuter i svalkan och fick mycket gjort. Det var dessutom ljuvligt att får äta lunch tillsammans med några kollegor. Det var härligt att få prata om alldeles vanliga saker. Eftermiddagen gick fort och jag satt kvar alldeles för länge. Precis som igår blev det en liten chock att komma ut i den varma sommarkvällen.

Nu försöker jag kyla ner både mig själv och lägenheten. Lite regn vore inte så tokigt.

10 tankar på “Oljud och hetta

  1. Vissa ljud finns det ingen möjlighet att tänka bort helt enkelt så det var nog ett mycket klokt val. Lite nyfiken över varför du väljer att åka kollektivt när du har tillgång till bil.

    • Bil är en sak, parkering en annan. Det finns förvisso lediga platser nu men då får jag räkna med drygt 200 kr per dag i parkeringsavgift. Det känns inte riktigt värt det. Självklart kostar även kollektivtrafiken men inte alls lika mycket. På morgnarna är det inga problem men på kvällarna får man leta efter en egen vrå.

      • Absolut. För mig går det inte att förvara att ta den kostnaden när det fortfarande går så pass bra att åka tåg. Jag är försiktig sätter mig aldrig nära någon annan.

  2. Låter inte det minsta roligt … en del oljud är värre än andra. Tänkte som Znogge om att du åker kollektivt, men såg svaret …

    • Ibland är man dessutom olika känslig mot vissa ljus. Jag älskar att skriva på caféer eftersom det är för tyst hemma, men vissa ljud klarar jag inte alls.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.