Ny skäl att var på kontoret

Med 27 grader i sovrummet blir sömnen lite sisådär. Det här med täcke och filt känns lite onödigt. Vaknade varm och fick svalka av mig innan jag for till jobbet. På kontoret är det mycket svalt, på gränsen till kallt så där jag kan tänka. Att sitta hemma och jobba är i det närmaste olidligt så jag är tacksam för kontoret.

Kändes som att gå rakt in i en vägg när jag klev ut genom porten från jobbet. Hej och hå vilken värme som slog emot mig. Så kan sommaren också vara. Det var nästan lite frestande att gå tillbaka in i kontoret igen. Den här värmen har jag svårt att hantera.

Kvällen är lugn och varm. En bok är lagom tidsfördriv medan tvättmaskinen jobbar. Därtill har jag ett sommarprat att lyssna på innan det är dags att gå tillbaka till det varma sovrummet.

 

12 tankar på “Ny skäl att var på kontoret

 1. Jag kan tänka mig att det är svårt att lämna kontoret när det är så svalt.
  Hos mig är det tvärt om, det svalkar när jag kommer ut. Vi sitter i en gammal rivningskåk ett år till så att få en fungerande ventilation är ingen prio.

   • Usch… det är ju som om både kropp och knopp kopplas ur i den värmen. Men snart blir det svalare igen. Då ska här vädras. 🙂

   • Ja, även jag håller koll på väderprognos och tänker till vad jag kan göra idag och vad jag kan göra när svalkan kommer.

   • Tyvärr är det ingen självklarhet. Själv är jag förvånad över att men inte har luftkonditionering på alla sjukhus och äldreboenden men tyvärr är det inte så.

   • Det kommer att dröja länge, tror jag, innan man har råd att bygga om system. Fjärrkyla finns, tekniken finns men hjälp så kostsamt det är. Att bygga nytt går an, men bygga om är ingen rolig kostnad. Men fortsätter dessa heta somrar att komma, då lär det blir värt investeringen. Men vanlig svensk, regnig, sommar är det nog inte aktuellt.

  • När man inte tål värmen så är det verkligen besvärligt. Hade inte klarat detta om jag inte hade haft jobbet att rymma till. Tidigare somrar har jag hängt i badhuset och vid Icas kyldisk men det är lite svårt nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.