Varmt och varmt

Sommarvärmen är här och naturen är magiskt vacker. Jag är inte så förtjust i värmen men står ut. Jag försöker dra mig till skuggan. Försöker även vädra mycket här hemma. Det är inte helt optimalt att sitta och jobba i ett varmt hem. Det gäller att fylla på med vatten.

När klockan slog fyra la jag ned locket på datorn. Jag var kanske inte riktigt klar men jag hade bestämt mig för att få avsluta i tid idag. Det har varit en tuff vecka, en tuff vår och nu behöver jag mina dagar av ledighet.

For till biblioteket med de hade redan stängt. Utomhus kändes värmen mer behaglig, mer frisk än hemma hos mig. Istället gjorde jag några fynd i bokhandeln. Visserligen har jag väldigt många böcker som väntar på mig här hemma men man kan nog inte få för många böcker, tänker jag.

Nu ska jag noggrant studera väderprognoser. Jag har inte AC i bilen och det blir väldigt varmt att köra i sommarsolen. Därav försöker jag alltid välja svala tillfällen för bilfärder. Lite regn är inte alls dumt, i lagom mängd förstås.

 

 

6 tankar på “Varmt och varmt

 1. Min första spontana tanke är byt bil! Det kostar självklart en slant men utan AC hade jag aldrig velat vara. Vi skaffade vår första med AC redan 1992 och på den vägen är det. Finns inte på kartan för min del med något annat. Gillar man inte värme så desto större anledning att satsa på AC. Ärligt talat så trodde jag knappt att det fanns bilar utan AC numera…

  Hoppas att helgen blir sval och behaglig!

  • Jag har inga planera på att byta bil. Denna får duga så länge föräldrarna lever. Sedan kommer jag inte att ha bil alls. Det är svårligen försvarbart för mig att ha bil. Och oftast kan jag avstå från att göra när det är som varmast.

   • Just nu säger min moraliska kompass att det är svårare att försvara kollektiva resor och vem vet hur det blir i framtiden… Men visst, har man inget behov av en bil finns det ingen anledning att ha en.

   • Jo, dessa månader är bilen bra att ha. På sikt tror jag dock att vi behöver tänka om. Vi behöver hitta nya sätt att täcka våra behov. Bilpool eller hyra bil mm när man väl behöver den, Hemkörning av varor. Jobba och bo på cykelavstånd mm. Det finns mycket som man kan förändra.

 2. Vi har inte ac i Makens bil. Det är förfärligt att åka i den när det är varmt. Men det går ju.
  Skönt att du slutade i tid idag. Vi har 28 grader här och jättevarmt inne. Hoppas det svalnar av i morgon eftersom vi ska va hemma hela helgen. Jag gillar verkligen inte inlandet när det är varmt🥺
  Ha en skön midsommar 🌸🌼🌺

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.