Tandläkarbesök

För några veckor sedan bet jag sönder en fyllning i en tand. Det var en lagning som gjordes i mars så jag var ganska besviken. Å andra sidan var jag tveksam till att gå till tandläkaren i dessa tider. Förra veckan fick jag ett sms om att de öppnat igen (av en annan anledning). När jag ringde för att boka tid, bokade jag två för att få den trasiga tanden åtgärdad. Min tandläkare var inte där men jag fick en annan.  Idag var det dags.

När jag satt i väntrummet såg jag rakt in i korridoren där hela personalen kom ut från sin gemensamma rast. Det jag slogs av var den låga medelåldern i personalen. Ingen av de tandläkare och sköterskor som jag brukar möta eller se, fanns där. Kanske en slump eller så har de varit restriktiva i bedömning av riskgrupp. Det var i alla fall påtagligt att ingen av de ”äldre” jobbade.

När jag kom in fick jag många frågor om mående för att de vill försäkra sig om att jag var helt frisk. Personalen klädde på sig allt mer och jag fick skyddsglasögon. Hade faktiskt tänkt till och var klädd i byxor och långärmat, dvs ingen sommarklänning idag. Tandläkaren var pedagogisk och såg till att jag skulle vara trygg.

Det bästa var att dagens besök var utan kostnad. Någon form av reklamation eller vad det kan heta när det gäller tänder. Det beskedet gjorde besöket lite mindre smärtsamt. Jag är nöjd.

4 tankar på “Tandläkarbesök

  1. Så skönt att du slapp betala för man förväntar sig en längre hållbarhet än så. Det kan mycket väl vara så att den äldre personalen avstår från att arbeta om den möjligheten finns.

    • Det går ju inte att kontrollera om en lagning är bra eller ej. Här blev det uppenbart att den inte höll. Jag vill ju inte behöva betala var tredje månad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.