Frösviksrundan

Nytt försök att ta mig ut på Bogesundslandet för vandring. Idag lyckades jag. Det är fortfarande ovanligt mycket folk ute men jag fick i alla fall en parkeringsplats. Jag valde en runda som jag till viss del gått tidigare, det är två rundor som har delvis gemensam sträckning. Den här gången gick jag åt motsatt håll för att få variation. Förra gången gick jag vilse men i år är det betydligt bättre markerat och lätt att hitta.

Solen sken, fåglarna kvittrade och folk pratade. Man möte många, jag kom ifatt vissa medan andra kom ifatt mig. Väldigt många går i grupper, typ 4-5 personer och de håller knappast avstånd, varken mellan sig själv eller mot mig. När jag hör någon närmar sig, så kliver jag ordentligt åt sidan och låter andra passera. Önskar, hade faktiskt förväntat mig, att andra gjorde samma sak, men så var det absolut inte. Så himla trist att andra tror att de kan göra vad som helst bara för att de är utomhus.

Jag undvek de fina rastplatserna där folk samlas och hittade en fin plats på en höjd i skogen. På så sätt hittade jag en lugn plats, precis som jag vill ha de under mina skogsbesök. Kaffepausen är extra härlig efter en spänstig vandring. Idag hade jag glömt mjölken till kaffet och jag hade missat att köpa med mig en bulle. Istället hade jag en macka med prickig korv. Det har jag nog inte ätit sedan barndomen, så det var extra gott.

Känner mig glad och nöjd över dagens vandring. Hoppas innerligt att det blir fler vandringar i sommar men med färre skränande människor längs stigarna.

4 tankar på “Frösviksrundan

  1. Så härligt att du kom ut på din vandring! Här tycker jag att folk är tämligen bra på att hålla avstånd till varandra. Nere i hamnen var det dock ganska så fullt i dag…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.