Hurra för semesterplanering

Tyvärr fortsätter jag att bryta mina egna löften till mig själv när det gäller att få ordning på stress, matvanor och motion. De hänger förstås ihop. Jag skäms och skriv ner det här för att påminna mig själv om att ta tag i problemet.

Idag hade jag tänkt mig en kontorsdag, men jag har fått vara hemma eftersom jag haft ont i halsen i två dagar. Det är antagligen inte någon förkylning utan pollenallergi. Jag har råkat sluta med tabletter och nu när jag börjar igen så känns det bättre. Lätt åtgärdat men jag ville verkligen inte chansa i morse då vi fortfarande måste vara försiktiga. Det är alldeles för många som fortfarande smittas och dör och jag vill inte bidra till det.

Nu under kvällen har jag förstått att vi snart kan resa inom Sverige igen. Hurra säger jag som kan börja planera om min semester. Jag älskar semesterplanering så det ska bli kul. Det är så mycket jag vill göra under mina fyra semesterveckor. Att få sätta igång med planeringen ger mig massor av energi. Nu känns allt mycket lättare.

 

10 tankar på “Hurra för semesterplanering

 1. Eftersom utländska semesterfirare får resa fritt, så är det bra vi också får göra det. Sen får vi klart fortsätta vara förnuftiga.
  Vad har du för tankar om semester? Kul att planera 🤗

  • Problemet är väl tyvärr att alltförmåga inte är förnuftiga. Jag vill inte träffa de oförsiktiga.
   Jag vill gärna vandra men är lite osäker på om jag våga chansa på plats i vindskydd eller om jag måste boka boende någonstans. Sedan vill jag skriva mycket. Kanske även göra något annat skapande/kreativt.

   • Det finns vänner vi helst inte träffar. När man sett bilder från restaurangbesök, bröllop och sådant. Dem kan vi vänta med att träffa.
    Låter som spännande planer. Följer med spänning!

   • Jag känner att jag måste vara väldigt restriktiv. Om mina föräldrar behöver hjälp, så måste jag kunna ta mig dit och då kan jag inte ha träffat andra. Det är ett val att göra och för mig är det inte särskilt svårt val.
    Jo, det ska bli spännande att ser hur jag ska få in alla drömmar på fyra veckor.

 2. Jag tror att den enda anledningen till att restriktionerna/rekommendationerna upphävdes var att utländska turister kan resa in i vårt land och då blev det ohållbart att den inhemska befolkningen inte skulle kunna resa inom landet. Det är dock viktigt att alla agerar förnuftigt men tyvärr fungerar det inte så.

  Halva nöjet med resan är planeringen så lycka till med dina planer!

  • Resande innebär även att man räddar turismnäringen, vilket säkert har ett visst värde. Jag är orolig efter att exempelvis sett bilder från demonstationer i Stockholm och Malmö. För mig är det inte acceptabelt att flera tusen samlas.

   Åh, jag älskar planeringen. Anar att jag inte är den ende som sätter igång att boka nu, innan priserna stiger.

   • Fast frågan är om det är rätt läge att rädda turistnäringen just nu… 77 nya dödsfall i dag så det är långtifrån över.

    Problemet med demonstrationerna var att de aldrig skulle fått tillstånd. Vem som helst kunde räknat ut att det skulle ansluta fler personer. Samtidigt är yttrandefriheten grundlagsstadgad och då var det förmodligen omöjligt att inte ge tillstånd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.