Dagbok

När jag var liten hade jag en dagbok. Eller kanske flera. Som jag minns det var det en vanlig present som man fick vid födelsedagar av någon kompis. Det betydde att jag skrev mest under perioden närmast födelsedagen dvs vintertid. Jag minns en vinter, där det stod ungefär samma sak varje dag. ”Efter skolan gick jag till Lena. Vi gick till stora lekparken och åkte pulka”. Det var alldeles sant. Jag gick till min kompis, ringde på och fråga om hon ville gå till pulkabacken. Och det ville hon. Varje dag. Jag brukar le lite när jag tänker på dessa dagboksanteckningar.

Ibland känns det som att jag skriver ungefär likadant i denna blogg. ”Jag jobbade alldeles för mycket. Sedan tog jag en promenad. För trött för att göra någon nytta”. Har mitt liv blivit så likformigt?  Jag brukar ju vara bra på att göra olika saker.

Å andra sidan jag minns den där pulka-vintern som väldigt roligt. Vi hade roligt varje eftermiddag och långt in på kvällen. Vi kom hem trötta, blöta och väldigt glada. Likformigt behöver kanske inte vara så illa.

 

 

4 tankar på “Dagbok

  1. När man arbetar heltid så är det inte helt lätt att ha ork till att göra så mycket annat. Kanske ska du inte fokusera på att ”göra någon nytta” utan göra något som är avkopplande och roligt i stället. Det är väl egentligen det vi behöver efter en arbetsdag. Nu är det förvisso inte helt lätt med aktiviteter i tider som dessa…

    • Klokt. Återhämtningen är viktig. Det kan jag absolut behöva mer av. Promenaderna är en del för mig men kanske behöver man även något som gör att man blir glada och får skratta, precis som man gjorde vid pulkaåkningen.

  2. Mitt liv är rätt enahanda men det behöver inte vara tråkigt för det.
    Vi pratade just om dagböcker,ned var så hemliga. Nu bloggas det om allt, helst ska så många som möjligt läsa det…

    • Dagböckerna har onekligen ändrat karaktär även om det förstås är olika för alla. Många har nog fortfarande behovet av att skriva av sig och samla tankar medan andra tycks ha mer behov av uppmärksamhet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.