Vänskap

Igår föll mina tankar på vänskap. Tänkte på hur viktig vänskap är, hur svårt det kan vara att underhålla den i dessa tider och hur svårt det är att skapa nya vänskapsband. Det var länge sedan jag träffade mina vänner, fysiskt. Det var länge sedan vi kunde träffas över en lunch eller fika. Jag skickar hälsningar och meddelande, hör av mig på olika sätt men kan känna sorg över att det kan dröja länge innan vi får ses igen.

Som relativt ny på jobbet har jag lärt känna mina närmaste kollegor men det är fortfarande många som jag knappt träffat. Jag är väldigt tacksam att vi alla gör allt vad vi kan för att lära känna varandra. Jag ringer ofta och vi har bl.a. fika via olika digitala hjälpmedel. Det fungerar men det tar lite längre tid att lära känna varandra på djupet. Det jag verkligen saknar är att bygga en vänskap men någon som inte är mina medarbetare eller närmaste kollega. Någon som jag kan bolla frågor och idéer med och som jag kan anförtro mig åt nu är det är så många nya situationer som ska lösas hela tiden. Det tar tid att bygga sådan vänskap och det är mycket svårare på distans, har jag märkt.

Tänker att ”riktig” vänskap håller även över dessa tider. Att vi finns för varandra även om vi inte kan ses. Det finns förstås en risk att tappa några vänner men förhoppningsvis kan vänskapen återupptas igen.

4 tankar på “Vänskap

 1. Många gånger känner jag mig ensam i vänskap. Just att det alltid(nästan) är jag som ska hålla kontakt. ”Åh, så kul att du ringer, det var längesedan ”. Mig veterligt går det bra att ringa på andra hållet också!
  Sen riktig vänskap, det känns ”som vanligt ” även om det kanske gått år sen sist.
  Nya vänner är inte så vanligt längre. Men plötsligt händer det🤗
  Njut av lördagen! Här bjuder den plötsligt på regn och åska.

  • Även hos mig är det regn idag så det är skönt att vara inomhus.
   Jag kan förstå att man under olika perioder kan vara den som hör av mig lite oftare men över tid känns det bättre om det är lite mer balans.
   Tyvärr är jag dålig på sms, chat mm eftersom jag skriver för långt. Det korta passar inte mig även om jag förstår att det är populärt bland andra.

 2. Vänskap är som att dansa tango, det krävs två för att det ska fungera. Dessutom behöver vänskap vådas. När det gäller riktig vänskap kan man ta vid där man slutade även om det har gått ganska så lång tid.

  Nya vänner är inte alltid så lätt att få men genom hundkurserna har jag knutit många nya kontakter. Vi umgås inte privat men man kan ha kontakter på olika plan.

  • Ett gemensamt intresse är ett bra sätt att hitta nya vänskaper. Jag har fått fina vänner genom olika kurser jag gått. Tyvärr bor många långt bort.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.