Billig cykel

För några år sedan köpte jag en ny cykel som jag använder alldeles för sällan. Jag tyckte att den var dyr och eftersom stöldrisken är mycket stor, så vill jag inte ha den parkerad ute. Jag får alltså bära upp den och ta in den i lägenheten vilket är lite otympligt. Nu finns tankar på att börja cykla till jobbet och min tanke var att köpa en billig cykel för det ändamålet men det tycks stanna vid en tanke.

Min lilla marknadsundersökning visar att det inte finns några billiga cyklar. Jag har i alla fall inte lyckats hitta några. Jag inser att min cykel är ett bra fynd som idag kostar betydligt mer än jag betalade för den. Min tanke med en billig cykel är att göra den personlig och mindre stöldbegärlig. Det vill jag inte riktigt göra med min fina cykel som jag har. Men nu tvekar jag.

Eller så fortsätter jag att åka pendeltåg.

6 tankar på “Billig cykel

 1. Visst finns det billiga cyklar, i alla fall relativt sett. Vill man ha en billig cykel köper man en på Biltema. Vill man ha en dålig cykel köper man den på Biltema. Sonen är inne på sin tredje cykel i Stockholm och denna gång blev det även ett mastodontlås. Om det hjälper återstår att se. Andra cykeln var personlig men försvann ändå. Tråkigt men sant.

  Att äga en bra produkt som man inte använder känns i mina ögon tämligen meningslöst. Visst är det surt att bli av med en sak men att något bara samlar damm är inte bättre.

  • Nja, Biltema håller inte riktig mina krav på prisvärdhet. Jag tycker att det finns en anständighetsnivå på kvalitet vs pris och vad jag har hört får man inte mycket för pengarna, tvärtom.
   Cykeln jag redan har används men inte på daglig basis. Jag använder den för helgturer, sommartid, i naturen där passar den bra. Men att bära den varje dag, tre våningar upp blir lite för mycket för mig. Den cykeln betyder mycket för mig så jag vill ha den kvar.

   • Man får vad man betalar för helt enkelt! Billiga cyklar med god kvalitet är nog inte så vanliga…

   • Nej, det är det inte. Det jag menar är att när kvaliteten är så himla mycket sämre än priset indikerar, så blir det dyr affär ändå. Jag kan tänka mig en hyfsat cykel, till rimlig kvalitet men utan finesser. Sådana fanns tidigare men inte nu kan jag inte hitta dem.

  • Som jag har fått rekommendationer behöver jag kunna ha en cykel från biltema (och Jula) inomhus eller åtminstone under tak eftersom de rostar. Dvs rosten tar dem lika snabbt som tjuven och då måste jag ju i alla fall skaffa en ny.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.