Lite lugnare morgon

Solen skiner in genom ett fönster, som kanske borde putsats, och solstrålen landar i min kaffekopp. Det är fredag och jag är inloggad på den privata datorn trots att det är dags att börja jobba. Jag har inga möten idag, de flesta kollegor har tagit en semesterdag för att få en långhelg. Jag känner att jag har en del uppgifter som jag behöver få gjorda men jag känner även friheten att nyttja tiden som jag vill. En klok kollega tipsade om att kolla väderprognosen och välja att jobba tidpunkter med sämst väder. Med det synsättet kan jag lika gärna vara ute i solen idag och jobba i morgon när vädret är sämre. Några saker vill jag dock få undan idag.

Det var skönt att få vara ledig igår och det satte igång en del tankar. Jag hann reflektera lite över hur vårterminen varit. Jag började på nytt jobb i januari, det har varit ett hårt arbete att komma in i det nya, det har varit väldigt intensivt och jag har tidvis varit långt utanför min komfortzon. Jag har börjar reflektera över vad som varit bra, vad jag är stolt över men även vad som varit mindre bra och vad jag behöver ändra på. Jag ställer mig även frågan ”Är det detta jag vill?” Jag är inte klar än, så jag hoppas kunna fortsätta med det under helgen. Det är bra med avstämning lite då och då.

Någonstans fick jag tipset att skriva ett brev till sig själv, som om det vore ett år fram i tiden. Det innebär att man skriver om hur livet är, vart man nått och hur det känns. Det är ett sätt att ha en vision, målbild eller vad man än vill kalla det, en idé om vad man vill med livet. Jag har påbörjat ett sådant brev men inte slutfört det. Det känns så något som jag ska göra i helgen.

Ja, det är många tankar till morgonkaffet idag. Tankarna störde även min sömn i natt, så jag behöver nog påtår innan jag drar igång. I går var jag på ett café där denna skylt prydde mitt bord. Och det stämmer ju väl i mitt lv.

6 tankar på “Lite lugnare morgon

  1. I dagens läge tycker jag att det kan vara svårt att tänka sig en målbild. Det är mycket som är osäkert men visst kan man ha en vision.

      • Eller så tänker man utanför boxen och fånga tillfället i flykten… Vår äldsta dotter hade en tydlig strategi och följde den till punkt och pricka. Hennes syskon provade sig fram och det blev minst lika bra. Det handlar nog mer om vilken kontroll man vill ha. Ibland har det oväntade lätt för att bli bra!

      • Det finns ganska mycket forskning som visar på vikten av visioner och mål. Det är en del om kontroll men framförallt om man själv vill ta ledarrollen i sitt liv eller låta andra styra. Alla taktiker kan fungera men vissa kräver mer tur. Tyvärr kan man har riktig otur när man flyter fritt, det finns många exempel på det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.