Flopp

Planen för dagen var att åka ut på Bogesundslandet för att vandra. Jag älskar att vandra där, det finns så många fina rundslingor. Tyvärr var jag lite seg i starten och kom ut lite för sent, vilket jag fick sota för. Jag var nämligen inte den ende som hade den planen för dagen.

Jag blev lite misstänksam när jag passerade den första parkeringen och den var fullsatt. På de minsta småvägarna hade jag många möten, där det aldrig brukar finnas en bil. Ytterligare en parkering, mitt i ingenstans, var full och så även nästa där jag trodde jag skulle vara ensam. Jag har ju varit i trakterna så många gånger och alltid varit ensam. Jag såg flera bilar som parkerat i terrängen men det vill jag inte göra, särskilt inte när det är brandrisk. Jag vände och konstaterade att ytterligare tre parkeringar var knökfulla. Det är helt galet men ändå härligt att så många upptäckt naturen.

Tog en tur via Vaxholm och även där var det jättemycket folk, inte alls som i Gustavsbergs igår. Hur kan det vara så stor skillnad? För mig som sökte rofylldhet, var det bara att åka vidare.

Åkte inåt landet, tänkte mig till ett ställe där jag trodde jag kunde låna vandringskarta. På vägen dit körde jag fel, och när jag kom fram var hela stället nedlagt. Dessutom började det att regna, det värkte ner. Efter ytterligare ett felaktigt vägval, så blev det en väldigt lång resa på små vägar genom en att vårprunkande landskap. Tiden rann i från mig. Någon långvandring blev det inte men ändå en skön utflykt. För mig som inte har trädgård är det helt ljuvligt att få se annat än lägenhetens väggar.

Dagen blev kanske en flopp men min termokaffe och matsäck smakade lika gott hemma i soffan!

7 tankar på “Flopp

    • Jag har ju förstått att många är ute, men kunde inte ana denna omfattning. Jag får nog leta efter nya. hemliga favoritplatser där jag kan samla energi.

    • Tack, jag var på väg mot Angarn när jag körde fel. Hade tyvärr ingen back up karta med mig. Det måste jag tydligen ha, nästa gång.

  1. Pingback: På Gång

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.