Många mil

Denna soliga och fina lördag har jag tillbringar i bil och på kyrkogårdar. Jag har kört till  Örebro och planterat blommor på fyra gravar på fyra olika kyrkogårdar. Å ena sidan blev det väldigt många mil, drygt 45 mil totalt, men det gav även väldigt mycket avkoppling. Jag har inget emot att köra bil, det ger mig tid att tänka utan att grubbla eftersom man måste vara alert och fokusera på trafiken. På vägen hem hittade jag någon radiokanal med bra musik. Jag diggade och sjöng med. Det var så länge sedan jag lyssnade på musik och sjöng med så det var kul. Jag kände mig glad.

Det känns även fint att gravarna som jag sköter är vårfina. Det är förstås svårt att pyssla mycket när man bor så långt bort men det finns en del tåliga växter. Tre av gravarna ligger hyfsat skyddade och som har lite skugga under delar av dagen, vilket växterna mår bra av. Men den fjärde graven ligger helt oskyddad med mycket sol vilket gör att det torkar hopplöst fort. Måste hitta en ny lösning nu när inga andra släktningar kan hjälpa till att vattna.

Nu ska det bli skönt att sträcka på rygg och ben och sjunka in i en bra bok.

 

Annons

6 tankar på “Många mil

    • Jag blev ovanligt nöjd i år men det var lite konstigt att fixa allt själv. När jag var liten var det farfar och jag som skötte om några av gravarna. Det fanns en tid då pappa hade huvudansvaret men nu var det länge sedan han var med. Och jag har ingen att föra traditionen vidare till. Den lär sluta med mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.