Varma minnen

En väns incheckning på facebook väckte varma minnen till liv.

Min kompis och jag lärde känna varandra när vi var 4 år, vi gick i lekis tillsammans och sedan åk 1-9 i samma klass. Men sedan valde vi olika gymnasium och med tiden olika städer och olika liv. Tack vare facebook har vi lite mer kontakt nu även om vi träffas ytterst sällan. Idag skrev hon om att hon skulle spela tennis utomhus, i stadens stadspark.

När vi var små var det hennes pappa och bror som spelade tennis. I samma stadspark. Vi var inte intresserade av tennis men följde med ibland för att leka i stadsparken. Där fanns fina lekparker och roliga miljöer, bl.a. ett litet område med stenar där vattnet rann ner i en damm. Perfekt för barkbåtar och båtar av allehanda naturmaterial. När lönnarna hade ”näsor” var vi där och samlade. Det var alltid ett äventyr för oss att vara i parken.

Alla dessa minnen virvlade fram. Trist att vi inte bor i samma stad längre tänkte jag, jag hade gärna varit barnvakt till hennes barn när hon spelar tennis. Det visade sig att jag inte behövde oroa mig för barnen. Min vän skrev att hon visat sin yngsta hur man får lövbåtar att klara sig i vattendraget, precis som vi gjorde båtar som fick segla på vattnet.

Det är något speciellt med att dela gamla minnen. Det spelar ingen roll att vi träffas sällan, vi har ändå mycket gemensamt som alltid finns kvar.

4 tankar på “Varma minnen

  1. Sådana minnen är värdefulla! Det är den största fördelen med sociala medier. Kontakt med gamla vänner! Så många man inte hade vetat ett dugg om annars!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.