Den tredje lediga dagen

Den tredje lediga dagen på rad och det skulle jag kunna vänja mig vid. Jag tycker om att känna mig fri och kunna göra precis vad jag vill med dagen.

Det blev åtminstone lite sovmorgon och sedan tog jag det lugnt genom att läsa ut en ganska trist bok. Jag ville ha den avklarad och så blev det. Tog mig ut på en promenad som jag avslutade vid en stormarknad för att handla hem mjölk att ha i kaffet. Lite annat hamnade även i mina tygpåsar, det blir lätt så. Tyvärr började det att regna så promenaden hem blev inte riktigt så fin som jag tänkt mig. Jag hade inga regnkläder på mig så jag var väldigt blöt vid hemkomst. Så även mina matvaror då det trots allt finns en del fördelar med platspåsar. Glömde förövrigt kolla priset på platspåsar som borde ha höjts vid månadsskiftet.

Min teori om helgens trängsel på stormarknaden kan sammanfattas som extrapris på blomjord. Det var många som handlade idag men jag såg även väldigt många tomma pallar vilket vittnar om god försäljning vilket kan tyckas logiskt under en ledig, solig långhelg. Och med tanke på vad varje säck väger så kan jag förstå att man tar med bärhjälp. Det är min lilla teori och jag vet förstås inte om den stämmer.

Hemma fick jag torka och byta om. Hängde ut en kofta på vädring på balkongen och vips började det regna igen. Hade även tänkt mig en extra promenad men varje gång jag knyter på mig skorna börjar regnet slå mot rutan och jag stannar inne. Valde istället att ta hand om smutstvätten samt att välja en ny bok att börja läsa.

Skulle gärna vilja vara ledig även i morgon men det är tyvärr inte möjligt. Det börjar bli dags att hänga fram kläder, packa väskan och börja förbereda mig för en ny vecka.

4 tankar på “Den tredje lediga dagen

    • Ja, det tog inte lång tid att komma in i arbetstempot. Just nu saknar jag studietidens sommarlov. Det har varit skönt att ha något att se fram emot.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.