Bära barnet hem

Bära barnet hem av Cilla Naumann är en finstämd roman om vad det är att vara mamma. Berättelsen sker i två perspektiv med två huvudkaraktärer och det mesta sker i Colombia. Tempot är långsamt och språket är stilfullt vilket ger en lugn läsupplevelse.

En svensk kvinna reser med sin vuxne adopterade son för att träffa den biologiska modern. Det handlar om mötet men även en del tillbakablick till tiden då hon hämtade sina barn. Vi får även en liten glimt av tiden innan barnen kom och en glimt av förhållande till sin egen mamma.

Den andra kvinna vet inget om sina föräldrar, har vuxit upp i ett kloster och arbetar nu som hemhjälp av barnskötare. Hon jobbar när ett barnhem och kan genom ett fönster ana lite av livet i barnhemmet.

Jag tycker mycket om den här boken. Jag kan känna med båda kvinnorna och jag tycker om att vara i deras världar. Språket tilltalar mig mycket. Däremot är det något med kompositionen som skaver i mig. Jag hade gärna fått lite mer av den svenska kvinnans förhållandet till sin egen mamma för att får med det perspektivet tydligare. Jag hade velat läsa mer.

1 tanke på “Bära barnet hem

  1. Pingback: Den oändliga familjen | På Gång

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.