Gråkall inledning på maj

Så otroligt skönt att få sova ut idag. Det kändes i kroppen att det var välbehövligt. Vaknade upp till en grå förmiddag som även har visat sig vara regnig och kylslagen. Jag håller mig inomhus och avser nog göra det resten av dygnet.

Efter morgonkaffet skrev jag klart en text som är en monolog. Jag hade sett en tävling dit man kunde skicka bidrag och sådant inspirerar mig. Även om jag inte alltid skickar in så tycker jag att det är ett bra sätt att testa att skriva något nytt eftersom varje tävling ofta har ett tema och en begränsning i antal ord. Det blir en rolig utmaning. Jag skrev ett utkast för hand för någon vecka sedan och eftersom det var sista dag för inskick idag, testade jag att skriva rent, redigera, redigera lite till och lite till, ända tills jag blev nöjd. Det tog några timmar och det är ljuvligt skönt att glömma den grå vardagen för en stund.

Resten av dagen har jag fixat lite här hemma medan jag lyssnat till en radioföljetong, legat på soffan med en bok och druckit kaffe till ”Spanarna” på P1. Väldigt skönt att få unna sig en sådan dag.

Jag har lite svårt för 1 maj som helgdag. Det känns inte som min dag, inget som jag kan relatera till eller fira på något sätt. Det känns för mycket som en politisk dag och jag har svårt att se att det ska vara en helgdag för alla. Hittills har jag löst det genom att bara vara tacksam för att få vara ledig och kunna fira min brorsdotter som fyller år idag. Idag blir det inget firande eftersom vi förstås inte kan träffas. Tyvärr tror jag att det är svårt att få bort dagen som helgdag. Chansen fanns när nationaldagen blev helgdag men den chansen försvann. Jag får lära mig att leva med denna helgdag och göra den till något bra för mig.

Annons

2 tankar på “Gråkall inledning på maj

  1. Visst är det en politisk dag och arbetarrörelsens internationella högtidsdag. När dagen instiftades och varför så fanns det ett behov men frågan är om det inte är överspelat i Sverige. Jag tycker i nog det…

    • Dagen förändras ju allt mer, med färre politiskt engagerade och men årets inställda tåg så kanske det blir en förändring redan nästa år.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.