Valborgsmässoafton

April är på väg att ta slut, det är bara några timmar kvar av månaden. Jag sitter hemma vid tv:n och undrar om svt glömt bort valborgsmässofirandet i år. Har fått se ett program om Tage Erlander som visserligen var intressant men inte särskilt festligt.

Arbetsdagen gick bra där möten avlöste varandra. Eftersom man sitter hemma vid dator, blir det ingen paus mellan möten, man bara klickar av ett möte och klickar igång nästa. Jag lyfter inte ens på rumpan och blir förstås lite stel i kroppen. Dagens ljuspunkt blev ett virtuellt fika via Teams. Det flesta gick tydligen hem tidigt för vi vara bara tre personer som deltog. Det blev ett jättebra samtal och vi satt ovanligt länge. Vi tre som deltog har inte så många gemensamma arbetsuppgifter så det blev ett bra sätt att lära känna varandra.

Idag har jag även varit hos frissan. Hon hade vidtagit vad jag tycker är rimliga åtgärder och vi var båda friska. Jag kände mig trygg. För min del började bristen på frisyr bli akut. Jag har inte så långt hår däremot många hårstrån. Så efter några månader känns det som att håret har blivit extremt mycket större, mycket mer liksom även om det inte är långt. Jag vill inte se ut som ett troll så det var verkligen hög tid att klippa ur håret. Har nog inte varit så nära en annan människa på flera månader.

Var även till bibblan men där var det stängt. De hade tydligen ändrat öppettider och på huvudbiblioteket finns inget meröppet. Passerade även igenom ett köpcentrum i samband med besöket hos frissa och bibblan, och konstaterade två ytterligare butiker med total utförsäljning. Det blir så påtagligt att det är en speciellt och svår tid.

Nu ska jag dyka in i litteraturens värld för en stund. Jag behöver ju inte bibliotek eftersom det finns massor av böcker här hemma. Bara att välja något bra.

 

Annons

6 tankar på “Valborgsmässoafton

 1. Ja du, inte var det något kuligt på TV inte. Tycker nog de kan satsa på lite mer nöjsamt nu när de flesta är hemma.
  Skönt att få komma till frissan och bli fin. Jag har, tack och lov, sån frisyr att det går lätt att klippa själv.

  • Svt gick ju ut för ett tag sedan och berättade att de ställer om tablån för att underlätta för alla i karantän. Det gällde inte igår. För mig som bara har Svt och TV4 så märks det tydligt att de inte har lyckats.
   Jag vågar absolut inte klippa mig själv, oavsett frisyr.

 2. Så skönt att få håret klippt och det skulle jag behöva men jag väntar. Jag vill inte vara så nära någon som varit så nära många om det inte är absolut nödvändigt.
  När det gäller TV så tycker jag sällan det är något upplyftande numera men visst, det är så klart en smaksak.

  • Jag frågade frissan och de har tappat ca 60% av kunderna vilket gör att hon inte har så många kunder per dag och att de är färre i den lilla salongen. De hinner städa mm. Försökte även vara där så kort tid som möjligt eftersom tiden har betydelse. Men visst rörde hon mitt hår. Jag tänker som tidigare att det gäller att minimera så mycket som möjligt men att total isolering inte är nödvändigt så länge jag är helt frisk och symptomfri. Eftersom jag är bor själv och inte träffar släkt och vänner, jobbar hemifrån så mycket som möjligt så känner jag mig trygg. Har nog bara träffat 2 eller tre personer denna vecka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.