Inget är sig likt

Det är en alldeles vanlig onsdag och ändå vet man inte riktigt vad som kan hända. Inget är sig riktigt likt och det känns som att jag får vara beredd på att allt möjligt kan hända. Tyvärr är det som händer inte så jublande roligt  – sällan som man överraskas av höga lottovinster eller andra förnöjsamheter.

Idag fick jag ett överraskande samtal på min privata mobil. Det var Jehovas vittne som ville att jag skulle gå en bibelkurs. Det intresserade mig inte, däremot var jag nyfiken på hur de fått mitt nummer. De uppgav att de inte har något register utan kollar upp nummer för nummer, typ hitta eller Eniro. Tydligen har Jehovas vittnen insett att personliga möten inte är uppskattade i dessa tider och ställt om verksamheten.

Under dagen har jag pratat med medarbetare och påmint om att de ska ta hand om sig, gå ut och ta sig en lunchpromenad eller liknande. Insåg att jag inte lever som jag lär så det valde jag att ändra på idag. Det var visserligen kallt och snöblandat regn men ändå skönt att få andas frisk luft för en stund.

När jag kom in igen började jag förbereda kaffe. Men något måste ha hänt. När jag en stund senare började leta efter kaffekoppen insåg jag att jag inte bryggt klart kaffe dvs bara malt böner till filtret men inte fyllt på vatten. Och den lilla stunden visade sig vara tre timmar lång. Inte så konstigt att jag var kaffesugen.

Strax efter fem, fick jag ett samtal från chefen. Han bad om ursäkt för att han skickat en lite sen kallelse till ett möte.
– När är mötet? undrade jag.
– Det började för två minuter sedan, svarade chefen.
Tur att jag satt vid datorn, så det var bara att koppla in mig i mötet. Men jag hade ju ingen aning om vad det handlade om, så det fick bli ännu en av dagens överraskningar.

På något sätt får allt sin lösning, förr eller senare.

Annons

10 tankar på “Inget är sig likt

  1. Det mesta brukar ändå ordna sig med tiden även om det i stunden inte känns så. Det var ju bra att din chef ringde så att du kunde vara med på mötet. Skickar man en sen kallelse kanske inte alla har hunnit läsa e-posten.
    Jag försöker komma ut på en lunchpromenad två dagar i veckan men i går fick jag hoppa in och vikariera. I morgon har vi ett extrainsatt möte så då blir det snävt med tiden. Med andra ord ska det bli skönt med en extra ledig dag!

    • Jag tycker att det är så skönt att ha livserfarenhet i dessa tider, man vet att det kommer att ordna sig, på ett eller annat sätt.
      Däremot tycker jag fortfarande att det är konstigt att man som vuxen inte alltid för det som är kul och som man tycker om. Det är så lätt att ställa in promenaden trots att man gillar den.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.