Fiktiva problem

När jag pratar med min gamla pappa i telefon märker jag hur snurrigt det är ibland. Inte så att han är dement men att han är understimulerad och att han inte har så mycket kontakt med yttervärlden. Han är hemma, oftast sängliggande och det påverkar såklart. Samtidigt märker jag att har piggnar till ju mer vi pratar, särskilt om han kan hjälpa till med något. Alla människor vill bara behövda och det gäller även min pappa.

Jag har börjar fundera över olika uppdrag och problem som jag kan be honom fixa. Egentligen har jag inget jag behöver hans hjälp med jag kan ju skapa problem eller fiktiva problem. Eller kanske sådant som det skulle gå mycket enklare och fortare om jag gjorde själv men kan be honom göra. Anar att det var precis så som föräldrar sysselsatte mig och mina vänner när vi var små när vi fick olika uppdrag att utföra.

Eftersom läkare sagt ifrån, att jag inte ska resa till dem för att hjälpa dem, så börjar ju tankarna snurra. Det är svaga, har inte mycket motståndskraft om något skulle hända men kan ha lång tid kvar förutsatt att ingen ny sjukdom kommer till. Jag har alltid tänkt att jag kan ta min bil och åka till dem snabbt om någon blir sämre. Nu fattar jag ju att det inte är så lätt. Det irriterar mig, att inse att jag kan inte träffat dem för sista gången. Nu tror jag verkligen inte det, men jag inser att jag måste vara beredd på att det kan vara så. Det är en ny tanke för mig och jag hoppas innerligt att det är ett fiktivt problem.

13 tankar på “Fiktiva problem

 1. Alla människor tycker verkligen om att känna sig behövda! Bra om du kan ge honom lite uppgifter, så han piggnar till!
  Skulle det bli så illa, nog kan du åka dit, så länge de är i hemmet. Om det nu skulle vara så att det är i sluttampen… Hoppas inte det blir så!
  Mamma hade pratat med en väninna igår, mycket yngre än henne, bara nåt på 70. Hon hade fått en dödsdom, 1 månad till 1 år kvar, hon hoppades bara komma hem från sjukhuset så hon fick träffa sin dotter och barnbarn. Det kan man förstå! Det är ju besöksförbud på sjukhusen…

 2. Alla behöver känna sig behövda och så är det bara. Kan du komma på någon uppgift så vore det säkert bra.

  Med tanke på att dina föräldrar inte är så starka utan sängliggande en hel del så funderar jag på hur de har löst inköp, städning och annat. Har de hjälp av hemtjänsten och får besök av olika människor så känns det ologiskt att ni inte skulle kunna träffas men visst icke nödvändiga kontakter ska undvikas. Finns det möjlighet att ni kan ses utomhus lite?

  • Nej, de har ingen hemtjänst utan försöker klara sig själva. Det bor en ung familj i huset, där mannen hjälper till med handling, medicin mm. Men de skulle nog må bra av mer hjälp.
   Nej, läkarna har avrått helt och hållet från att jag ska resa dit, inte ens att träffas utomhus. De var mycket tydliga i den rekommendationen. Fysiskt avstånd är bättre än inget alls men det är alltid en risk. Lätt hänt att man tar i samma saker, råkar sträcka sig eller liknaden. Läkarna ser ju konsekvenserna så det är inte så konstigt att de är tydliga i sina bedömningar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.