En halv värld bort

En halv värld bort av Mike Gayle är en väldigt fin roman som är väldigt svårt att lägga ifrån sig. Det är en välskriven berättelse som utspelar sig i London, 2017. Den fångar mig som läsare direkt, den värmer hjärtat och kanske att en näsduk kan vara bra att ha till hands.

Ett syskonpar skiljs åt i tidig ålder och förlorar kontakten. Storasyster, som minns händelser, ger inte upp och fortsätter att hoppas på kontakt och leta efter sin bror. Hon är i 40-årsåldern, lever som ensamstående mamma till sin son och jobbar som städare. Hennes lillebror lever ett helt annat liv i en helt annan del av London. Han är advokat och fick en helt annan uppväxt. Trots skillnader så har de samma mamma och samma bakgrund.

Det här är den bästa bok jag läst i år. Jag rekommenderar den varmt då den gick rakt in i hjärtat. Jag vill inte ens försöka mig på att recensera utan nöjer mig med en vädjan: Läs den!

12 tankar på “En halv värld bort

  1. Den läste jag för någon månad sedan och kan bara hålla med. Boken var väldigt bra och handlingen tog en lite oanad vändning… Även här var det väntetid på boken.

    • Jag har ju sett att den fått bra kritik, annars brukar jag inte ställa mig i kö. Jag är så glad att jag läst den även om det var jobbigt mot slutet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.