Semesterplaner

En av de allra bästa sakerna med att plugga var sommarlovet. Det var verkligen härligt att få ha långledigt under sommaren. Det kommer jag att sakna, även om det är bra med betald semester. Har så smått börjat funder över sommar och hur den ska tillbringas.

För min del blir det definitivt semester i Sverige, inget annat är aktuellt. Som så ofta vill jag varva vandring med hotellvistelser. Hur långa vandringar det blir, beror på hur länge jag kan vara oanträffbar på jobbet eftersom jag inte kan garantera mobiltäckning i naturen. Det är inte klart än. Även om jag inte kan planera i detalj så kan jag i alla fall låta mig inspireras. Jag googlar, köper böcker och kartor. Denna typ av förberedelser är en stor del av upplevelsen.

Ska även planera in några helgvandringar. Jag vet ju inte om de kan genomföras, men planera dem går ju bra. Även om det är i närområde så är det transporten till och från vandringen som måste lösas på ett eller annat sätt.

Skönt att få tänka framåt och drömma om bättre tider.

 

Annons

6 tankar på “Semesterplaner

 1. Vandrarhem öppnar som planerat läste jag nyss. Hoppas du får till dina vandringar. Har du semester ska du väl inte behöva vara nåbar från jobbet! Ha en fin lördag 🤗

  • Vi får väl så vilka hotell, B&B och vandrar hem som överlevt till sommaren. Det är nog mycket vanligt att det är bra att vara anträffbar även under ledigheter. Det kan ju hända saker där man måste informeras eller agera.
   Tack! Så skönt med en ledig dag.

 2. Håller med eval8, har du semester ska du inte behöva vara nåbar. Ska man vara det kallar jag det jour…
  Att planera en semester är många gånger halva nöjet tycker jag!

  • Det är nog väldigt vanligt inom den privat företagsvärlden på chefsnivå att man är nåbar på ett eller annat sätt, åtminstone om man vill att företagen gå bra. Det betyder inte att man måste jobba, kolla mejl mm men att kunna nås om något händer. Har man flexibel arbetstid och förhandlat bort övertid, så är jour inte aktuellt.
   För mig är planerande viktigt. Jag hinner göra många resor innan den verkliga blir av.

   • Det är nog olika från företag till företag. Sonen har ett chefsansvar och övertiden inkluderad i lönen men semestern är helig är företagets policy.

   • Det är klart att det är olika, idag finns väldigt många olika lösningar beroende på vilken verksamhet som bedrivs. En del har ju helt stängt på semestern, andra kan dra ner på verksamheten och för andra ska allt pågå som vanligt. Det kan ju även vara så att det är bättre att få vara ledig när man vill, och vara anträffbar, istället för att bli beordrad semester på en tid man inte vill ha. På så sätt brukar flexibilitet och smidighet vara en bra lösning, från alla parter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.