Dagarna går

Det är en ovanlig långfredag i år. Jag är hemma, ensam och kommer att vara så hela helgen. Familj, släkt och vänner håller jag fysiskt avstånd från, även om vi har kontakt på annat sätt. Har varit ute en tur med bilen, handlat det nödvändigaste och även besökt några mindre butiker för att bidra till deras överlevnad. Det har blivit påskpresenter till mig själv.

De senaste dagarna har jag jobbat hemifrån. Jag har mycket svårt att koncentera mig och får inte lika mycket gjort som när jag sitter vid ett bra skrivbord på kontoret. Det var till och med så illa att jag nästan somnade i soffan när jag läste en urtråkig rapport. Måste hitta en ny strategi för att stå ut.

Till det positiva hör att jag hunnit läsa och skriva en del. Det ger mig avkoppling och det mår jag bra av. Skulle vara skönt att slutföra några noveller som blivit liggande. Det är väl sådant man ska ha långa dagar till.

7 tankar på “Dagarna går

  1. Att sitta i en soffa och läsa en tråkig rapport är nog inte att rekommendera! Jag hade behövt en spikmatta för att inte somna 😉
    I tider som dessa är det viktigt att fokusera på saker som ger avkoppling för det behöver vi verkligen. Även om man inte är lika aktiv som vanligt så tror jag att situationen kan ge psykisk trötthet men det är den fysiska som vi ska eftersträva.

    Trevlig kväll!

  2. Jag börjar också känna att jobbet liksom går överstyr, typ att jag börjar tänka på jobb alla tider på dygnet, kollar o svarar mail sent på kvällen. Det där behöver jag styra upp här hemma. Vi blir ju hemma länge till eftersom arbetsgivaren nog inte kommer öppna kontoren på länge. Men tekniken fungerar utmärkt må jag säga.

  3. Jag tror vissa personligheter klarar hur bra som helst av att arbeta effektivt hemifrån. Andra mindre bra och många klarar det inte alls.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.