Perspektiv och utmaningar

En ny vecka har börjat och jag ids inte ens skriva om jobbdagen. Däremot vill jag plocka upp ett samtal som gav perspektiv. Pratade med en kollega, vi är ju inte många på kontoret, och vi berättade hur vi har det och hur vi upplever situationen. Jag berättade att jag tycker att det är lite jobbigt att inte finnas för mina föräldrar efter som de bor 20 mil bort. Jag kan ju inte handla åt dem och jag kan inte besöka dem. Då berättade kollegan att hennes föräldrar bor i Italien och har varit isolerade i 4-5 veckor, verkligen helt isolerade. Hennes mormor bor i Frankrike och en annan släktning i Marocko. Allt är ju relativt och i jämförelse kan jag stå ut med att missa pappas födelsedag i morgon.

För att slippa åka pendeltåg, tänkte jag att det var en bra idé att testa att gå hela vägen hem. Jag har gått delsträckor tidigare och de är ganska trist. Nu vet jag att det tog drygt 2½ h att gå hela vägen. Jag kan konstatera att jag behöver bättre skor och en bättre ryggsäck. Det vore även bra med en vattenflaska och något litet energitillskott. Framförallt behöver jag gott om tid. Ikväll startade jag lite för sent, ca 18.30 så klockan hann passera nio innan jag var hemma. Vill ju helst hinna med lite mer under en ledig kväll. Jag får nog utveckla konceptet något.

7 tankar på “Perspektiv och utmaningar

 1. Helt ärligt tycker jag det låter alldeles för långt att gå hem! Man ska ju hinna mer än hem och lägga sig!. En dag, då och då, när det är fint väder kanske. Om man kan ha picknick eller når, så matbiten är avklarad. Annars hade jag inte tyckt det var värt det! Men det tycker man ju också olika om…

  • Det är förlångt men det är ju så jag bor. Tänker att om jag kan komma ner till 2 h promenad så är det ok. Det är väl samma tid som de skulle ta att gå till gym/simhall om man räknar in tiden för ombyte mm. Men jag måste börja gå tidigare, kan inte komma hem så sent varje kväll.

 2. Det där känns lite väl långt att gå tänker jag spontant. Man vill ju hinna med lite vaken tid hemma innan det är dags för sängen.
  Ser man i ett perspektiv så finns det alltid någon som har det värre men jag tycker inte man ska jämföra så. Det förändrar inte ens egen situation men visst reflekterar man lite.

  • Det är sant. Min situation ändras ju inte även om andra har det på annat sätt.
   Det är långt att gå och jag måste hitta en bra lösning. Några gånger i veckan kan det kanske fungera men inte varje dag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.