Väggen

Väggen av Marlen Haushofer är en dystopisk roman som går som radioföljetong. En kvinna åker till Alperna, för att träffa familjen. När hon ska lägga sig är hon ensam och hon är ensam när hon vaknar. Hon tar en promenad och upptäcker att hon världen är avskuren med en vägg och på andra sidan väggen är djur och människor döda. I boken får vi följa hur hon lever ensam innanför väggen.

Trots att jag inte gillar dystopier så har jag suttit som klistrad och lyssnat. Så otroligt intressant hur det är möjligt att överleva. Egentligen händer inte så mycket, eller så händer samma sak om och om igen, men jag gillar det ändå. Tveksamt om jag skulle orka läsa den.

Nackdelen med denna radioföljetong är att den är i tre långa delar, 172 min vardera. Så länge orkar jag inte lyssna så man får hålla kolla när man tar paus så att men vet var man ska fortsätta.

7 thoughts on “Väggen

    • Vi är alla olika. Det är precis så det ska vara. Jag älskar en bra radioföljetong men undviker husvagnar. Det handlar enbart om smak, inte rätt eller fel.

  1. Själv har jag svårt för att lyssna på böcker och tycker det går för långsamt. Förmodligen beror det väl på att jag läser fort. Husse däremot tycker det är perfekt avkoppling. Ämnet låter dock intressant men jag förstår att du delar upp lyssnandet.

    • Jag har hört om många som reagerar på tempot. Tydligen lyssna många på ljudböcker på högre hastighet. Jag har inte testat. För mig är det en nyttig träning att lyssna långsamt, jag kommer ner i varv, vilket jag behöver.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.