Jag bidrar gärna

Hjälp så trött jag var igår. Idag känns det bättre. Jag har jobbat hemifrån vilket blir mycket effektivt. Det blir visserligen långa dagar utan rast för kaffe och lunch men det känns ändå okej. När arbetsdagen är slut, är jag ju hemma direkt och kan börja återhämtningen utan fördröjning.

Idag ringde pappa som sa att jag inte får komma när han fyller år eftersom han har feber. Han fyller år på tisdag. Tanken var att fira hans födelsedag och påskhelg hos mina föräldrar förutsatt jag inte smittar dem. Nu är de rädda att de ska smitta mig. Jag bestämmer mig nog på måndag, tar en dag i taget så får vi se hur rekommendationerna ser ut då. Jag är ju inte i karantän, bara försiktig.

Igår pratade jag med en kollega som beslutat att skjuta upp sitt bröllop, som var planerat till juni. Har vänner som är oroliga för sina jobb. Har hört om folk som köpt nya hus men inte får sina gamla hus sålda. I dessa perspektiv är det mycket lätt att avstå påskfirande, bokcirklar, shopping och fika. Kan jag bidra till minskade risker så gör jag gärna det.

8 thoughts on “Jag bidrar gärna

  1. Det låter väldigt klokt att ta en dag i taget för längre fram än så kan man knappast bestämma sig. Att ge sig in i en bostadsaffär just nu är nog inte att rekommendera. Sonen letar lägenhet i Stockholm men har lagt det på is. Förmodligen hoppas ha på att dra nytta av eventuellt sjunkande priser och dessutom vill han inte betala ett överpris nu.
    Alla måste vi göra vad vi kan för att inte bidra till spridningen.
    Jag var också oerhört trött igår. Arbetsdagen var intensiv och inget fungerade när det gällde tekniken. Idag har e-posten legat nere och gör så än. Suck säger jag bara.

    • Jag märker tydligt att toleransen mot krånglade IT sjunker. Vi är ju helt beroende av tekniken. Vi har det bra hos oss men eftersom många är oroliga, många mår inte bra av att vara i karantän, gör att man låter ilskan gå ut över krånglande IT.
      Nej, jag går inte heller in i någon bostadsaffär nu. Jag lär nog vänta till mina fonder vänder uppåt. Visserligen har jag en del i sparkonto men tillräckligt mycket i fonder för att vilja vänt. Tänker att det kommer ju bli bättre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.