Ensamt

Dagen började tidigt med mejl och sedan ett telefonmöte här hemma. Tekniken krånglade till en början och jag saknade ljud, vilket är jättedumt i telefonmöten. Lyckades i alla fall lösa problemet men blev lite sen. Efter mötet åkte jag in till kontoret. Där var jag ensam i min del av huset, dvs jag hade 85 skrivbord att välja mellan och tillgång till massor av konferensrum. Men oj så dagen bli lång där man sitter själv.

Det är lite speciellt att vara singel i dessa lägen. Utan familj så kan det gå ganska många dagar helt utan kontakt med andra. Inser att det trots allt är en ganska stor skillnad att ha en person, eller djur, hemma än ingen alls. Å andra sidan finns det ingen som drar hem smittor så det är ju bra.

Nu har jag i alla fall lyssnat på Spanarna i P1 och därmed är min helg inledd. Så otroligt skönt. Den här helgen ska jag vila och återhämta mig. Och ta en tur till bilbesiktningen.

10 tankar på “Ensamt

 1. Det lät öde! Och svårt att ha telefonmötet utan ljud. Alla kan ju inte teckenspråk 😉tur det löste sig. Att vara ensam hemma har både för och nackdelar i detta fallet.

  • Lite svårt att få tecken att nå igenom telefonluren ;-).
   Jag vill inte klaga på mitt singelliv men inser att man får vara aktiv själv och ringa andra. Det kan definitivt blir deppigt och långsamt när ingen piggar upp. Är man två har man lite koll på varandra, ensam kan man falla i mörka hål utan att någon märker det.

   • Tänkte Skype-möte🤓
    Om man är en uppiggande sort ja. Det är inte alla, att man kan falla i mörka hål trots fru och barn, många vänner, det fick vi ju bevisat idag…
    Nackdelen med dagens lättillgängliga samhälle är att folk slutat ringa varandra.

   • Det finns tyvärr inga garantier i livet. Man får ta ansvar för sitt eget liv och göra det bästa. Tänker att, trots allt, är lättare att hjälpa varandra när man är fler, än när man är ensam.

 2. Jag är också singel, har varit hemma hela veckan och funderade på om jag pratat med någon överhuvudtaget. Nej, jag kan inte komma på att jag gjort det. Men jag har två katter som jag nog sagt några ord till. Tänk att vara i det läget att det är mest är katterna man pratar med. Man kommunicerar numera via Messenger eller sms.

  • Tror vi är många i denna situation. Jag har kommit på mig själv med att ta chans att säga några ord till kassörskan när jag handlar och pratat med en granne från balkongen. På mitt jobb har vi infört digitalt fika – dvs vi ringer upp varandra och pratar en stund när vi fikar. Konstigt men väldigt trevligt.

 3. Usch, det där lät riktigt ödsligt. Vet inte om jag hade gillat att vara där själv… Visst blir sociala kontakter mycket begränsade i tider som dessa. Tråkigt men inte mycket att göra åt den saken…
  Hundarna är alltid ett sällskap måste jag säga.

  • Jag har inte bestämt för hur jag ska göra nästa vecka. Trivs inte med att jobba hemifrån men ensam i ett enormt kontorslandskap bli konstigt. Å andra sidan , jag är helt frisk och det är mycket viktigare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.