Svårt med koncentrationen

Idag tappade jag bort min koncentration. Jag läste, tyvärr, om några av dödsfallen orsakat av Corona-viruset med otäckt snabba förlopp. Polletten trillade ner och jag fattar varför det är så allvarligt. Pratade sedan med brittiska kollegor som lever i ett nedstängt land. Kusliga skildringar. Så nu minimerar jag mina kontakter ytterligare. Jag tänker att alla kan bidra och för mig är det absolut ingen svår uppoffring. Jag vill inte bidra till smittspridning.

Missade lunchen, det fanns inget gott hemma hos mig, men på eftermiddagen behövde jag en promenad. Jag gick till en brevlåda och postade ett vykort till min farbror. Då blir i alla fall han glad. Fortsatt eftermiddagen med än fler möten. Jag kände mig inte riktigt lika engagerad som vanligt, som att koncentrationen inte vill infinna sig.

På kvällen slog den stora tröttheten till. Kan knappt hålla ögonen öppna. Fick kämpa mig igenom ”Trädgårdstider”. Inser att jag blivit en tv-tittare med favoritprogram. Det var jag inte tidigare. Det har smugit sig på utan att jag har märkt det. Det kan jag leva med.

I morgon blir det en tur till jobbet. Behöver skriva ut en del saker och fixa med papper och signaturer. Ryktet säger att det är tomt på vårt våningsplan, så jag lär undvika sociala kontakter. Det kan jag också leva med, bara jag får min koncentration tillbaka.

4 tankar på “Svårt med koncentrationen

  1. Hoppas du sovit gott då!
    Jag mejlade med en kompis igår. Hon var arg för att människor förbjuds att gå till jobbet (Vilka? undrar jag. Om hon inte menar sjuka. Och en massa annat som hon var arg för) Så alla tänker olika, det märks.
    Ha en skön onsdag!

    • Jo, jag är medveten om att många tycker olika. Tycker ändå att det finns massor av information och tydlighet kring vad som gäller just nu. Visst kan man tycka och känna, bara man inser att man inte kan göra vad man vill.

  2. Tyvärr så påverkar situationen många väldigt negativt och det är lätt att känna sig ofokuserad. Även om vi översköljs med information så är det ingen som vet något säkert. Det kan jag tycka är enormt stressande!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.