Närkontakter

I början av veckan fick jag en sms-påminnelse om nästa veckans tandläkartid. Inte så troligt att den blir av tänkte jag då men det tog faktiskt ända till fredagen innan de ställde in. Känns som det enda rätta och jag avstår gärna om munskydd och steriliseringsmedel behövs till annat.

Under veckan kom även en lapp i brevlådan om stamspolning på tisdag. Lite senare kom även en ytterligare lapp om att sotaren skulle komma. Det här bekymrade mig men tänkte att de säkert ändrar sig eftersom fastighetsbolaget försöker begränsa kontakter och enbart tar hand om akuta problem. I fredags kom lappen om att stamspolningen är inställd. Skönt känner jag men undrar nu om sotningen verkligen blir av.

Jag är verkligen inte förtjust i att andra kommer hem till mig nu, oavsett vem det är. Än mindre med främmande människor som jag inte vet vem de är, hur de mår eller har varit. Ännu mindre människor som har varit i alla andra lägenheter i huset och säkert andra hus. Det känns inte lockande alls. Visst förstår jag att sotning och spolning behöver göras men det kan inte vara så akut att det måste göras just nu.

Hittills har jag inte hört av mig när jag får denna typ av kallelse, jag förutsätter att alla företag inser att de ska ställa in, vilket de flesta även gör. Jag förutsätter att ingen sotare vill besöka förkylda lägenhetsinnehavare. Men får jag inget meddelande så måste jag nog agera på något sätt. Jag vill inte ha närkontakt, och inte att andra har närkontakt med mina saker.

4 tankar på “Närkontakter

  1. Vissa saker kan man inte skjuta upp… Min tandläkare stod i fredags inte med på listan över dem som bara tar akutbesök. Men det ändras ju hela tiden.
    Hoppas verkligen allt blir normalt snart igen!

    • Jo, visst önskar man det. Jag räknar dock med att det tar sin tid och under tiden får alla hjälpa till på bästa sätt. Kontroll av tänder eller skorsten definitivt sådant man kan skjuta upp.

  2. När allt ställs in så känns det märkligt att höra till en grupp som träffar hundratals människor varje dag. Vissa saker är enkla att skjuta upp och då är det bara att göra så.

    • Jo, det förstår jag. Men även om man ”träffar” folk” så sker det ju på olika sätt. Jag prioriterar vad jag vill utsätta mig för och försöker minimera riskerna. Dvs både att hålla mig hemma så mycket som möjligt men även att ”skydd” när jag väl måste träffa andra såsom avstånd, ingen kroppslig kontakt, tvätta händer mm.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.