Distansarbete igen

Uppe tidigt i morse, satte på mig ett par slitna jeans och en gosig kofta och var redo för att sätta igång jobbdatorn här hemma. Tänkte mig vara en ansvarsfull medborgare som inte åker in till kontoret. Efter 1½ timma med datorkrångel var mitt missmod total. Jag fick vara med på möten via telefon och blev utslängd lite då och då. Det blev en tur till jobbet, trots allt för att fixa datorn. Det är ju en förutsättning att faktiskt kunna jobba hemma, dvs inte bara vara hemma.

På jobbet fanns några få personer. Restaurangen var öppen men med ändrade rutiner att för att minimera att folk tar i slevar och annat när de lägger upp mat. Sallad fanns i portionsskålar och maten serverades av kocken. Mycket trevligt och det kändes helt rätt att gynna dem.

Nu hoppas jag kunna jobba hemifrån resten av veckan. Jag vill inte men inser att det är bäst. Efter tre års distansstudier är jag rätt less på att sitta hemma men jag har ju rutin. Vi får väl se hur det blir. En fördel med hemarbete är att jag snabbt kan åka till mina föräldrar om det behövs. Båda är förkylda med feber så även om jag inte alls är oroligt så känns det ändå bra med viss beredskap.

Nu blir det ännu en kväll framför tv och dator för att uppdatera mig om vad som hänt under dagen och göra försökt till att blicka framåt. Tänk vilken märklig tid vi får vara med om.

Annons

6 tankar på “Distansarbete igen

    • Det var intressant. De verkade ju ha en sund inställning samtidigt som jag undrar hur mycket mannen fick slita. Kändes kul att de hittat något som passar dem, även om det lågt lite bortom kollektivtrafik. Jag gillade att de hittade en mysig stil, inte min stil men jag tycker att den passade hos dem.

      • Ja precis. Alltid mannen som får slita, verkade det som. Men de var inte så besatta av att allt måste bli klart bums. Det underlättar säkert!

  1. Liknande rutiner är införda i vår skolrestaurang vilket jag tycker är bra. Barn har ju en förmåga att både nysa och hosta rakt över maten eller peta i den. Än så länge jobbar jag men misstänker att skolan stänger ner från och med måndag så vi förbereder oss på annan typ av undervisning.

    • Känns som att man måste förbereda sig för många olika scenarier. Det lär inte finnas någon perfekt eller enkel lösning, bara att försöka göra det bästa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.