Boksöndag

Det har inte blivit mycket gjort idag. Den enskilda aktivitet som fått mest av min tid är bokläsande, tätt följd av nyhetsuppdatering. Jag har bett några medarbetare att avstå resor och även påmint om att inte komma tillbaka till jobbet för tidigt efter en förkylning. Ska snart skicka ut en uppdaterad info så att alla har samma information när de kommer till jobbet i morgon. Eller snarare när de slår på datorn då många väljer/måste  jobba hemifrån.

Tyvärr tillhör jag nog kategorin som inte klarar mig i två veckor med de varor jag har i skafferiet. Lite mat finns men tveksamt om det räcker. Jag har tänkt att min loka sushi-restaurang kan vara behjälplig men de meddelade idag att de stänger en tid framåt med anledning av Coronaviruset. Hoppas att de klarar verksamheten utan att gå i konkurs. Jag får nog ta mig till affären i morgon för att skaffa bli ett lite bättre förråd.

Andra tankar under dagen är om jag ska ta fram cykeln för att slippa kollektivtrafik. Oklart om jag överlever att cykla till jobbet, så här får jag nog väga riskerna mot varandra.

I övrigt är jag mest besviken på den usla tonen sociala medier. Det är skambeläggning och ironi över människors oro och förnedringar av beslutsfattare. För mig är det självklart att ge tips och goda råd, att förvänta sig agerande och beslut som går att följa. Det kan man göra utan att vara elak, tycker jag. Ser inte att det finns anledning att skrämma upp andra. Och jag tror att det kan vara nyttigt att vara ödmjuk för de svåra beslut som myndigheter och regering fattar, att vi andra inte har all information och att det är alldeles för tidigt att utvärdera vilka beslut som ger bäst effekt.

Nej, nu ska jag nog dra mig  tillbaka till en feelgood-roman och glömma verkligheten för en kort stund.

 

6 tankar på “Boksöndag

 1. Vad läser du? Jag läser Melanie Cantors debutroman Döden och andra lyckliga slut.
  Kan låta konstigt att den är rolig…men det är den. Jag tycker också att vi ska tro på experterna. De bör veta bäst.

  • Nu har jag börjat läsa ”Brevet till Alice” av Malin Letser. Den har fått bra kritik och har börjat bra, tycker jag.
   Även om inte alla beslut som tas blir helt rätt, så måste beslutsfattarna ta beslut och blir det fel så kommer de att ändra sig. Det hjälper ingen att var och en av oss uttalar oss som experter utan att ta ansvar för den oro vi sprider, tänker jag.

 2. Det är nog lugnast att lita på experterna och hoppas att de har klart för sig. Dock begicks en del misstag i samband med svininfluensan men förhoppningsvis har ansvariga lärt sig av det.

  • Det kommer säker finnas saker att lära sig även denna gång. Eftersom ingen har erfarenhet eller facit så lär inte allt blir rätt men mycket kan rättas till. Men det vore ännu värre om våra beslutsfattare inte vågade fatta beslut alls.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.