Ghachar Ghochar

Ghachar Ghochar av Vivek Shanbhag är en roman om en indisk storfamilj. En ung man sitter på ett kaffehus, kanske som en flykt från sitt liv. Han är gift men har just nu inte kontakt med sin fru sedan hon upptäckt ett liv hon inte vill leva. Mannen ger oss hela bakgrunden till familjens situation.

Familjens historia börjar i fattigdom men en katastrof leder till en positiv förändring och sedan rikedom. De olika familjemedlemmarna hanterar rikedomen på olika sätt. Det är först när en ny familjemedlem kommer in, som vissa saker börjar ifrågasättas och därmed blir även moral ett av romanens teman.

Hade inte hört talas om denna roman trots att det tydligen är hyllad internationellt och boken ses som en modern klassiker. Just nu går den som radioföljetong på P1. Jätteintressant tycker. Jag läser sällan böcker av indiska författare och jag kan förvånansvärt lite om Indien. Jag är glad att denna blivit översatt till svenska. Jag uppskattar den mycket och skulle gärna läsa mer av författaren, om det blir översatt till svenska.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.