Fel nummer

Igår fick jag ett sms från ett företag. Jag har aldrig haft kontakt med företaget och det kallade mig för ett annat namn än mitt. De ville informera om att skickat en andra betalningspåminnelse och uppgav till vilken adress som inte heller var min utan i en annan del av Sverige. Det här bekymrade mig av främst två skäl: att jag fått uppgifter jag inte ska ha, att de har mitt telefonnummer.

Det gick förstås inte att svara på meddelandet men jag lyckades hitta företaget och ett telefonnumret. Efter en evighet i telefonkön kom jag fram och fick hjälp. De trodde först att jag nyligen bytt nummer, möjligen fått ett ”begagnat” men jag har haft samma mobilnummer i en evighet. Det måste ha blivit fel eller så har personen registrerat ett  telefonnummer på måfå. De lovade i alla fall att ta bort mitt nummer och försöka kontakta personen.

Känns alltid lite otrevligt när sådant händer men jag hoppas och tror att det är löst. Känner att det är i företagets intresse att veta att deras meddelanden inte når fram så de borde vara glada. Och jag är glad att inte finnas med i deras register.

 

6 thoughts on “Fel nummer

  1. Det är lite märkligt det här med hur offentlig man blir. Inte av egen vilja, utan bara sådär. Maken kom hem en dag förra veckan ”Kan du hjälpa mig?” Han hade fått ett sms att hans beställda bok fanns att hämta på Sjöbo Bibliotek. Dels läser han sällan, isåfall lånar jag boken, inte på Sjöbo Bibliotek dock, där har vi aldrig varit. Meddelandet gick inte att svara på, men de hade en FB sida. Där gjorde vi ett inlägg med detta sms inkluderat och skrev att det kommit till fel person. Dock har vi inte hört något sen och inte hittar jag inlägget på deras sida heller. Vi gjorde vad vi kunde iallafall!
    Ett tag fick jag mejl från ett folkdanssällskap, angående deras kommande evenemang. Alla i mellansverige. Jag vet inte hur många gånger jag påtalade att de bytt ut ett w mot ett v i adressen. Till slut slutade de att komma. Denna stackars människa fick ju aldrig sina ”kallelser”.

  2. Det finns en Anna som använder mitt nummer i diverse sammanhang sedan några år tillbaka på allt från lägenhetsannonser och klipptider till UC. Det där sista gjorde mig hyfsat nervös när det började komma sms om att min kreditstatus ändrats… Men det löste sig när jag fick tag på dem och de tog bort mitt nummer på den här personens konto.

    Vet inte vem hon är, bara att hon heter Anna. Jag har bett folk som skickat julhälsningar till henne på mitt nr att upplysa om att det är fel. Men kan ju inte göra så mycket åt det tyvärr.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.