Zonterapi med rekommendation

Idag har jag varit på zonterapi. Jag var på en likande behandling för en månad sedan och kände att det hände något i kroppen så jag inspirerade att gå igen. Jag nyttjar elevbehandlingar hos Axelsons så att kostnaden blir mer acceptabel. Turen förde mig till samma elev som förra gången och det är jag mycket glad för.

En av lärarna rekommenderade mig att kolla sköldkörteln. Han hade tänkt säga det redan förra gången och idag kom han till skott. Hans mycket tydliga rekommendation var att gå till ett labb, det finns flera företag på nätet där man kan beställa provtagning. Sedan tar man med sig resultatet och går till läkaren. Han menade att det var alldeles för svårt att bara gå till en läkare, som kanske vill testa annat, vill avvakta etc. Läraren menade att man tjänar så otroligt tid och energi på att ta provet först och sedan gå till läkare. Visst kostar det lite men enligt honom värt det.

Jag är naturligtvis mycket tacksam för hans råd. Samtidigt är det ju förfärligt att det ska vara på det här sättet. Jag hade aldrig kommit på det själv. Men jag tror säkert att han har rätt.

Väl hemma har jag kollat olika företag och utbud och nu funderar jag över om jag kanske ska beställa en liten större provtagning, typ hälsokontroll. Jag vet att jag har gjort det något gång via jobbet men det var jättelänge sedan det skedde. Ibland kan det var skönt med ett kvitto på att allt är bra. Ska sova på saken.

10 tankar på “Zonterapi med rekommendation

  1. Om du har besvär som kan relateras till en nedsatt sköldkörtelfunktion ska du naturligtvis kontrollera det. Dock tror jag inte att en vårdcentral skulle neka ett prov. Det är inte helt ovanligt just hos kvinnor.

    • Jag vet egentligen inte vilka symptom han tänkte på. Kanske borde frågat mer. Men han var helt övertygad om att jag redan åt medicin men i fel dos. Kanske klokare att gå direkt till vårdcentralen men då måste jag nog öva på vad jag ska säga.

      • Med tanke på att zonterapi inte får ges vid vissa sjukdomar och inte är godkänd av den svenska försäkringskassan hade jag nog tänkt ett varv till här. Symptom ja, undersökning men varför annars? Googla vilka besvär dom nedsatt funktion ger. Har du dem så är det väl bara att berätta det på vårdcentralen. Har du inte besvären hade jag definitivt bara struntat i det.

      • Kloka tankar. Jag får nog fråga runt lite. Eller så gör jag som jag brukar, struntar i att besöka vården. Det har fungerar bra hittills.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.