Återbruk

Får känslan att en hel del människor i min bygd har gått från att slänga ut julen till att rensa ur även andra delar av bohaget. Under helgen har jag överöst av inlägg på facebook om människor som skänker saker och som gärna vill ha snabb hämtning.

Något som förvånat mig är meningar såsom ”Jag väljer vem jag skänker till” och ”Inte till välgörenhet”. Måste ju finnas en förklaring. Är det många otrevliga som hör av sig och vill ha sakerna dvs personer som man inte vill ha i hemmet? Jag vet inte men jag vill gärna tro att det handlar om säkerhet.

Själv är jag jättedåligt på att köpa, sälja och skänka bort via sajter. Dels använder jag grejerna tills de slits ut och går sönder dvs det går inte att skänka sakerna. Dels vill jag inte släppa in vem som helst i mitt hem. Så skänker jag hellre till second hand eller liknande, dit jag själv kan åka och lämna sakerna.

Jag borde förstås bli bättre på att sälja grejer så kanske behöver jag tränade på det.

5 thoughts on “Återbruk

  1. Det var en lite märklig formulering minst sagt men kanske vill man inte släppa in vem som helst. Min syster lade ut ett soffbord till försäljning på blocket. Många kom och tittade. Veckan därefter han hon inbrott vilket nog inte var en slump…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.