Mysfrukost och trygg i mig själv

Det blev ingen sovmorgon trots att det är helg. Jag for in till stan och fick se Stockholm i en tunt lager av frost och i ett mjukt sken av morgonsol. Det glittrade så fint. Valde att åka buss en del av resan för att så se Stureplan, Kungsträdgården, Operan, Riksdagshuset, kungliga slottet och Gamla Stan, dit jag skulle. Jag hade tid för frukost vilken jag intog på ett cafe på Skeppsbron och kunde se ut över vattnet, Grand hotell, Nationalmuseet, Skeppsholmen och Söder. Det var otroligt mysigt och vackert. Varför gör man inte detta oftare?

Har varit på kurs hela dagen. Kursen heter ”Nyfiken på dig själv” och arrangeras av Huma Nova. Det var både teori och praktiska övningar. Det handlade både om kropp och att lyssna inåt, att bli medveten och att göra medvetna val. Kursen kan ses som ett smakprov på deras längre kurser i personlig utveckling.

För mig var innehållet i kursen bra men tempot var för lågt. När kursen bara är en dag, sex timmar, så vill man ju få ut mycket av tiden. I mitt tycke gick eoner av tid åt till presentation, kaffepaus, lunch och ännu en kaffepaus. Å andra sidan, deltagarna var öppna och trevliga och övningarna givande. Den största behållning en för mig är att jag faktiskt känner mig trygg i mig själv. Jag inser, speciellt när jag hör andra, att jag inte har så stora bekymmer och inte så mycket att jobba med. Jag mår bra! Det är också en insikt.

Jag uppskattade även att få dela en dag med människor jag inte känner. Var och en hade sina egna fundering, många mådde sisådär, några mådde riktigt dåligt men vi hade något gemensamt – vi vill göra något för att förändra situationen, vi vill utvecklas. Trötta men starka kvinnor som inte ger upp, inte skyller om omgivingen utan tar tag i sitt eget liv. Det inspirerar mig.

Nu är ska jag smälta dagens intryck, vila och sedan se på ”En kväll för Marie Fredriksson” på svt. Det lär bli känslosamt och så får det vara.

 

 

Annons

2 tankar på “Mysfrukost och trygg i mig själv

  1. Att inse att man mår bra är en god insikt som man ska vara nöjd med. Själv känner jag en lätt allergi mot den här sortens kurser tyvärr. Kanske har jag inte hamnat på rätt kurs eller så vet jag redan vem jag är. Genom gruvans försorg gick vi en svindyr och lång kurs i coachning. Rena sektvaringen kände jag. Mår man inte bra ska man självklart försöka förändra situationen och testa tillgängliga vägar. Kvinnor är oftast starkare än vad de tror. Undrar om män går på liknande kurser… Något säger mig att det inte är så och då undrar jag varför?

    • Även om man känner sig själv, kan man alltid utvecklas. Därtill finns alltid mer att utforska. Jag har mycket svårt att tro att något är perfekt.
      Denna gång var inga män deltagare men det brukar det vara, enligt läraren. Annars har jag fått lära mig att kvinnor och män, generellt sett, föredrar olika former för denna typ av aktivitet. Gruppsamtal och gemensamma övningar tycks passa bättre för kvinnor, medan männen löser på tu man hand på olika sätt. Jag har dock inte forskat i ämnet. Men som ledare och chef ser jag definitivt att männen är mycket bättre att ta för sig och utveckla sig själva på olika sätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.