Mera grönt

Vardag och struktur innebär även att jag äter lunch varje dag. Jag äter mer lagat mat och det mår jag gott av. Eftersom många av mina kollegor är vegetarianer eller veganer så blir det en hel del grönsaker. Vi väljer ju förstås matställen där alla kan äta och ofta köper vi med oss mat. Det har hänt att jag tar med matlåda och då blir det en sallad.

Flera av mina kollegor, som är veganer, har matintresse så då blir det genast enklare att hänga på. De tipsar om bra matställen, bra recept och talar lyriskt om olika kryddor mm. Det är inte bara jag som dras med, vi är flera. Vi sitter vid lunchbordet med otroligt färgglada rätter och det ser riktigt trevligt ut. Och visst är det gott, mycket godare än min misslyckade matlagning.

Jag har inget emot kött men inser att jag äter allt mer av kyckling och lax än nöt- eller fläskkött. Men allra mest äter jag det som är lättillgängligt. När kollegorna tar med mig till vegetarisk/vegansk mat så är det ju enkelt – bara att beställa och betala.

Min slutsats är att när man vill göra en omställning eller förändring av något slag, bör man omge sig av inspirerande personer samt göra det så enkelt som möjligt. Då kan det kan gå lättare än man anar.

6 tankar på “Mera grönt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.