Tveksam nytta

Tiden kan försvinna för mig när jag fastnar i en bok där berättelsen omsluter mig helt. Min frukostläsning drog ut på tiden men när kaffet kallande kom även jag på fötter. Känns lite ruggigt i dag men valde en promenad till affären. Vill ju inte missa chansen till lördagsgodis. Det var kyligt på vägen dit och på hempromenad kom snön i kalla, hårda flingor. Blåsten tilltog och jag ilade på för att komma hem så fort som möjligt. Nu sitter jag inomhus och hör hur vinden tar tagit grenar och lösa föremål. Vädret är kallt och hårt, rent av bistert.

Vet inte riktigt om jag gjort något nytta idag. Känns mest som att jag pysslar lite här och där men inget blir klart. Försöker få till ett brevskrivande och förfasas över min handstil. Den är ingen vacker syn. Jag måste verkligen anstränga mig och ta det lugnt och det ska bli läsligt. Att skriva ett personligt brev, sker numera inte så ofta. Jag gillar det men vet inte riktigt vilka som uppskattar ett handskrivet brev. Numera är det sms, chat och messanger som tycks vara mest vanligt. Telefon och mejl blir mer och mer ovanligt. Brev och vykort får jag nästan aldrig. Men jag tror mig veta några som kan uppskatta brev, så dem skriver jag gärna till.

När jag promenerade idag kom jag på några formuleringar till en dikt. Jag tyckte nog att jag hade något bra på gång, där jag gick i snöyran. När jag kom hem och började skriva ner så inser jag hur långt tid det kan ta att värka fram några bra meningar men det blir ändå inte bra om det inte blir en helhet. Något saknas just nu och det vill inte komma fram här i datorskärmens sken. Den dikten lär behöva fler promenader innan den växt färdigt. Jag ska låta den mogna över natten.

Nu pep tvättmaskinen och meddelade att det är dags för mig att ta över ansvaret om tvätten. Kanske blir något nyttigt gjort idag, trots allt.

7 tankar på “Tveksam nytta

  1. Uppskattar inte alla ett handskrivet brev? För min del är det en lyx att få det, men det händer i princip aldrig numera. Annat var det förr. Med alla mina brevvänner fick jag oftast flera brev om dagen. Det saknar jag verkligen!
    Snö har vi ingen, men det blåser isvindar!

  2. Själv tycker jag att det är väldigt fint med en personlig och handskriven hälsning. Det kan vara allt från ett vykort till ett julkort. Det blir mer och mer sällan så jag har inga större krav. En vacker handstil var en självklarhet förr men numera är det inte så. Många barn i dag lär sig inte att forma bokstäverna rätt vilket är en brist. Det är ingen slump hur man skriver en bokstav rätt för det ger flyt i stilen. Sedan metoden ”skriv dig till språket med iPad”kom så har barns handstil försämrats mer och mer. Hade jag varit lärare i åk 1 hade jag fokuserat på hantverket!

    Detta skulle kunna bli en avhandling men det ska jag bespara dig 😉

    • Jag har fått för mig att man måste lära sig rätt från början. Jag har försökt träna nu, under det senaste året men det ger ingen effekt alls. Önskar så att jag fått lära mig i unga år.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.