Lugn helg

Helgen har varit lugnt och skön. Dagarna går in i varandra, jag håller inte riktigt ordning på dem. Jag har tankar och idéer för dagarna men inga måsten utan gör det som känns bra. Har fixat lite här hemma, promenerat, fikat, skrivit, läst och sett film. Kravlöst.

En ny liten släkting har kommit till världen. En kusin till mig ha fått sitt första barn. Vi har inte jättemycket kontakt. Dock, alla mina andra kusiner som fått barn, har återupptagit kontakten när barnen kommit. Det är som att familjen blir viktigare då, att de vill att barnen ska ha band till sina släktingar. Jag har ju inga egna barn så jag kan inte veta, bara notera vad jag ser. Även denna lilla bebis kom för tidigt, ca en månad. Jag tycker mig se att vården har mycket god koll på mammor och foster och förbereder förslossning så snart det finns risker. Läser man tidningar kan man ju få en annan bild av vården.

Tänker att jag ska fortsätta mitt kravlösa liv några dagar till. Ser dock att tvättkorg och dammråttor kan ha en annan åsikt. Vi får väl se vem som vinner.

 

5 tankar på “Lugn helg

  1. Jag tror att många vill att barnen ska ha band till sina släktingar. Det kan betyda mycket tycker jag. Sedan så är det helt klart så att man har mer kontakt med vissa släktingar än med andra. Personkemin påverkar självklart också.

    Förhasta dig inte 😉

    • Jag tycker även att det finns en trygghet i att släkten finns där, man behöver inte umgås jämt och det kan ändras med tiden. På något sätt kan jag alltid kontakta mina kusiner, även om det gått många år. Vi har något gemensamt tex minnen av mormors rabarbersaft eller morfars rastlöshet som syns i flera generationer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.