Gammelfaster

Igår kom beskedet att jag har blivit gammelfaster. Jag tycker titeln låter hemsk men innebörden är desto trevligare dvs att min brorsdotter blivit mamma till en liten pojke. Jag har bara ett syskon och ett syskonbarn ( i livet) så det här är känns både ovant och fint. Så härligt med en ny generation.

Det lär dröja innan jag får träffa nykomlingen. Han är född två månader för tidigt och väger bara dryg 1200 gram så han behöver växa till sig. Jag kan inte mycket om barn eller sjukvård men jag inser ju att alla organ inte är fullt utvecklade än. Hoppas så innerligt att han får chans att växa och utvecklas till en glad liten grabb.

Visst är det konstigt att man kan känna samhörighet, trots att jag inte träffat den lille. På något sätt känner jag ändå ett ansvar och en beskyddarinstinkt – han tillhör min flock och ingen får göra honom illa. Det måste vara någon form av urmänniska i mig som kommer fram.

I morgon ska jag ut och shoppa presenter. Som gammelfaster anser jag mig har rätten att skämma bort den lille.

12 tankar på “Gammelfaster

  1. Grattis till alla inblandade! Han kommer säkert att växa till sig galant för numera klarar man barn som väger hälften. Så roligt med en ny gren på släktledet ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.