Luciamorgon

I år missade jag lucia. Jag bodde på hotell och trots att hotellet vanligen är ganska mysigt så fanns inget julpynt. Inget extra som vittnade om en luciamorgon, vilket var väldigt trist. Jag åt frukost som vanligt och gav mig sedan ut på äventyr i den skånska landskapet.

De flesta andra frukostgäster hade mer julstämning. Det var många som hade julshopping, julfester, julkonsert mm på schemat och därmed anledningen till deras hotellvistelse. Jag hade lite svårt att hålla mig för skratt när jag överhörde detta samtal mellan ett par som att vid mitt bord.

– Hur är det älskling, du är så tyst, sa frun i en varm ton.
– Det är inget, svarade mannen.
– Du är så tyst, vad tänker du på? fortsatt kvinnan ömsint.
– Tillväxtverket. Jag fattar inte hur de kan bevilja bidrag…

Den stackars frun fick inte mycket tillbaka för sina omsorger. Och jag som gillar att skriva och även analysera andras manus så skulle jag nog aldrig ha kunnat komma på denna konversation, inte ens om det vore en sketch. Jag önskar så innerligt att kvinnan fick en fin weekend och en härligt jul där mannen kanske kan ägna någon liten tanke även åt familjen, inte bara tillväxtverkets beslut.

Nåväl, på kvällen när jag satt på hotellrummet insåg jag vilket datum det var. Tyvärr försent för att hinna till någon kyrka. Jag får fira lucia dubbelt nästa år.

2 tankar på “Luciamorgon

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.