Öresundsleden, Falsterbohalvön, Sl 5

För några dagar sedan var jag ute på Skåneleden igen. Denna gång blev det Öresundsleden, SL5 med delar av etapp 20 och etapp 21. Min avsikt var att bege mig ut på Måkläppen men vädret ville annat. Det var en väldigt blåsig dag med hårda vindar vilket jag inte var riktigt klädd för. Det lär ju alltid blåsa ute på Måkläppen, så jag bör nog inte välja en dag som redan har mer blåst än vanligt.

Eftersom jag ändå tagit mig ut på Falsterbonäset så valde jag att vandra längs Skåneleden. Jag har påbörjat den vandringen för några somrar sedan då jag gick från Höllviken via Skanör till Falsterbo strandbad, etapp 20. Nu gick jag delar av etapp 20 och fortsatt på etapp 21 förbi camping, Ljungheden och upp mot Falsterbokanalen och Höllviken. På så sätt fick jag både gå i hagar, på stigar och sandstrand. Jag har fortfarande ingen bra teknik för att gå på sand, så det tar på benen.

Det var väldigt blåsigt, även på land, så jag fick gå lätt framåtlutad hela vägen. Det kändes inte riktigt som advent men blev en fin vandring. Skulle inte säga att vandringen är värd en lägre resa men när man är i närheten så är den en bra chans att få gå ensam längs sandiga stränder.

8 tankar på “Öresundsleden, Falsterbohalvön, Sl 5

  • Jag har nog mest vandrat under sommarhalvåret men gillar allt mer att vandra i alla årstider. Det kräver dock mer av planering och utrustning, allt är enklare sommartid.

   • Jag har som ambition att bli året-runt-vandrare. Men, när jag reser långt kan jag inte allt ta med mig så mycket som jag skulle behöva. Här hemma är det lättare med dagsvandringar, oavsett väder.

 1. Minsann, då vandrade du i mina trakter! För att gå ut på Måkläppen gäller det att vara riktigt varmt klädd. Trots att jag bor på orten så har ja ännu inte varit där men våra barn har. Har man tur ser man sälar i massor men har man otur kan det bli precis tvärtom.

  • Jag vill gärna besöka Måkläpppen med då rätt klädd annars blir det inte roligt. Tveksamt om jag hinner denna säsong.
   Går du mycket på stranden med hundarna? Kändes tufft för mig men jag kanske inte har rätt teknik.

   • Jag går där lite då och då men inte så ofta. Själv har jag inga problem med att gå på stranden för jag går oftast nära vattenbrynet. Oftast blåser det ganska så mycket så då väljer jag inte stranden. Under sommarhalvåret får man inte ha hundarna med sig där så då blir det inte aktuellt dagtid. Men visst är det så att det är jobbigt att gå i sand.

   • Nu minns jag skyltar om hundförbud, tänkte inte på det. Såg en del hundar nu, det hade roligare än husse och matte i blåsten. Många intressanta pinnar att hämta.
    På vissa ställen var det inte så mycket vattenbryn där jag gick eftersom vågorna välde in (vill ju inte bli blöt om tassarna). Men det är väl en vanesak dvs även jag skulle nog kunna träna upp av läsa av havet, vädret och träna upp tekniken. I alla fall lättare att gå i sand med dagspackning än veckopackning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.