Årets sista bokcirkelträff

Ikväll har jag varit på biblioteket och i vår bokcirkel. Vi har diskuterat boken Lucy av Jamaica Kincaid. Som vanligt var diskussionen både intressant och högljudd där nästan alla deltog med iver och energi. Det flesta gillade boken, bara en person hade avvikande åsikt. Den personen som inte gillade boken, har nog inte gillat en enda bok under de senaste åren. Men hen läser och deltar med engagemang.

Det är så intressant att se hur diskussioner börjar i boken och flödar ut i olika teman: kultur, ansvar för relationer, tider som förändra och hur vi bör behandla varandra. Ikväll pratade vi även om hur viktigt det är att vi är så olika: olika bakgrund, olika intressen och i olika åldrar. Vi skulle gärna ha någon riktigt ung person i gruppen, det hade gett ytterligare en dimension.

Ser fram emot att få fortsätta i denna grupp längre. Ett litet orosmoln finns dock då vår bibliotekarie passerat 65 år. Må hon jobba länge.

 

Annons

6 tankar på “Årets sista bokcirkelträff

  1. Eller att det kommer en ny bibliotekarie.
    Jag skulle varit på bokcirkelbesök igår morse, men jobbade, så det blev inget med det. Jag blev ju inbjuden på studiebesök så det var synd att jag missade.

  2. Även nästa bibliotekarie kan också bli en eldsjäl så vem vet. Men visst vore det synd om det inte blev fler cirklar. Alternativet är också att ni fortsätter privat.

    • Jag ska inte ta ut några faror i förskott. Det är ett stort biblioteket med många bibliotekarier. Hittills har ingen annan intresse av bokcirklar men mirakel kan ske. Tyvärr bor vår bibliotekarie inte in i kommunen, men vem vet, vi kanske kan locka henne.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.