Avveckling

Mitt liv som arbetssökande fortsätter. Eftersom jag har ett jobb att se framemot, håller jag nu på att avveckla mitt jobbsökande på ett snyggt sätt. Det handlar om att informera olika företag där jag sökt jobb, uppdatera databaser där jag lagt in mig som jobbsökande, tacka personer som varit referenser och att se till att jag behåller alla nya kontakter även i framtiden. Man vet aldrig när man vill eller behöver söka jobb igen.

Eftersom det är en tid kvar innan jag börjar jobba, förväntas jag även söka tillfälliga jobb. Det här blir en utmaning för mig. Det finns i princip inga korta, tillfälligt jobb som man kan få med kort varsel för det som jag är bra på. Det är inte lättare av att vi närmar oss julhelger och att jag är sent ut. Men självklart ska jag göra mitt bästa och jag har redan kommit på några typer av jobb som jag kan söka även om lönen tycks vara minimal. Att söka må vara svårt men att få dessa jobb lär vara ännu svårare.

Ironiskt nog har jag även fortsatt fått mejl om jobb som jag sökt, där jag välkomnas på tester och intervju. Idag ringde även en rekryteringsfirma om ett jobb som jag inte sökt. Helt plötsligt känns det som att det finns många jobb och flera som vill ha just mig. Konstigt att de vill det samtligt, som en ketchupeffekt.

Allt som jag lärt mig under denna fas i livet, tar jag med mig som en erfarenhet. Har även börjar fundera på hur jag kan använda min nya kunskap för att hjälpa andra. Jag skulle gärna vilja vara mentor åt något, och ska undersöka vilka möjligheter som finns.

4 tankar på “Avveckling

  1. Den berömda ketchupeffekten ligger det väldigt mycket i vilket jag märkt flera gånger. På något vis så känns det lite ironiskt att du ska fortsätta att söka arbeten och då tillfälliga sådana. Eftersom ett jobb väntar dig så finns det säkert andra personer som skulle ha större nytta av något sådant tänker jag. Men så fungerar uppenbarligen inte systemet inser jag.

    • Nej, jag har tänkt samma tanke. Men jag kan förstå systemet, som inte gör skillnad på folk och folk. Det är bra att det ställs krav. Jag uppfattar att det finns en förståelse för att det är svårt att få jobb så här i adventstid, men viktigt att visa att man försöker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.