Komplexa system

Ikväll har jag varit på en tillställning på temat balansreglering i elmarknaden. Jag har jobbat inom energibranschen och där finns många föreningar och många kvällsaktiviteter. Det är förstås helt frivilligt och helt utanför arbetstid men samtidigt en del av jobbet eftersom man behöver nätverkandet. Jag är inte medlem i den förening som höll kvällens evenemang men en tidigare kollega bjuder med mig som gäst.

Jag måste erkänna att jag hade svårt att hänga med. Energimarknader blir allt mer komplexa och utvecklingen går i rasande fart. Det jag jobbade med i för 15 år sedan är något helt annat idag och det är knappt att jag förstår hur komplicerat allt blivit. Och det är massor av förkortningar, dock inte samma förkortningar som för tre år sedan. Jag fick verkligen hålla fokus för ta till mig all kunskap.

Nåväl, det var trevligt att träffa branschkollegor och även trevligt med nya bekantskaper. Diskussionen fortsatte över en buffé-middag och det var gott. Det var väldigt många som tycker att frågorna är komplexa så jag var inte ensam om min uppfattning. Dock ska alla utmaningar lösas, och det kommer att kräva massor av kompetens. Jag sätter mitt hopp till den yngre generationen!

2 tankar på “Komplexa system

  1. Den enkla sanningen är den att utvecklingen går rasande fort i många branscher så viss kunskap blir onekligen färskvara. Då är det inte helt lätt att vara uppdaterad i komplexa frågor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.